Invent Medic meddelar att Efemia kontinensstöd inte längre kommer att finnas med i Apoteket ABs sortiment

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Invent Medic meddelar att apotekskedjan Apoteket AB har valt att inte längre inkludera produkten Efemia kontinensstöd i sitt sortiment på grund av låg försäljningsvolym. Då Invent Medic ser en stabil försäljning från apotekskedjor i Sverige totalt sett och har avtal med samtliga övriga stora apotekskedjor, förväntas inte detta få någon mätbar inverkan på försäljningsvolymen.

– Vi ser att allt fler kvinnor väljer att använda Efemia kontinensstöd kontinuerligt över tid, bland annat för att kunna hålla på med träning och annan fysisk aktivitet utan att behöva oroa sig för urinläckage. Vi är stolta över att vår produkt står för kvalitet och hållbarhet och går att återanvända under flera månaders tid vilket utgör en betydande skillnad jämfört med de engångsalternativ som finns på marknaden. Det är bara att beklaga att Apoteket AB nu väljer att avbryta vårt samarbete och därmed indirekt prioritera engångslösningar i stället, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Efemia kontinensstöd går i Sverige att köpa via efemia.se, Apotek Hjärtat, Apotea, Kronans Apotek och LloydsApotek, hos Hjälpmedelsteknik Sverige/Keep On, Vobis Livskvalitet och Total Wellness. Produkten skrivs även ut till kvinnor via hälsovården.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Karin Bryder, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: [email protected] 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *