Invent Medic tecknar ramavtal med Region Jönköping för Efemia kontinensstöd

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Invent Medic meddelar att bolaget tecknar ett ramavtal som leverantör av produkten Efemia kontinensstöd till Region Jönköping efter genomförd offentlig upphandling. Avtalet börjar gälla i december 2022 med en total avtalstid om maximalt fyra år.

Det nya ramavtalet innebär att Efemia kontinensstöd går att få utskriven på recept i 11 svenska regioner: Blekinge, Jämtland Härjedalen, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Stockholm, Värmland, Västernorrland, Västra Götaland och Östergötland.

– Det är glädjande att Efemia kontinensstöd, i och med detta avtal, finns i mer än hälften av Sveriges Regioner. Det visar att vi har en bra produkt, som vården uppskattar och ser att de kan erbjuda till kvinnor på ett enkelt och smidigt sätt. Det här avtalet utgör även ytterligare ett steg på vägen mot vår långsiktiga ambition att teckna avtal med samtliga svenska hälsovårdsregioner, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: [email protected] 

Om Invent Medic
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som utvecklar innovativa produkter i syfte att förbättra kvinnors hälsa och livskvalitet. Bolagets produkter ska vara säkra, effektiva och lätta att använda. Invent Medics första produkt Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel mot ansträngningsinkontinens (SUI), minskade urinläckaget med i genomsnitt 77 procent vid användning i en klinisk studie. Produkten är baserad på samma vetenskapliga princip som TVT-metoden, den främsta kirurgiska behandlingsmetoden för SUI. Bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup fungerar som ett smidigt och hållbart alternativ till traditionella mensskydd, och den är utformad för att vara följsam, säker och marknadens bekvämaste menskopp. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.