Invent Medic tecknar ramavtal med Region Kalmar för Efemia kontinensstöd

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat ett ramavtal som leverantör av produkten Efemia kontinensstöd till Region Kalmar efter genomförd offentlig upphandling. Avtalet börjar gälla april 2021 med en total avtalstid på maximalt 4 år.

Det nya ramavtalet innebär att Efemia kontinensstöd nu går att få utskriven på recept i åtta svenska regioner: Kalmar, Jämtland Härjedalen, Norrbotten, Värmland, Västra Götaland, Östergötland, Blekinge och Kronoberg.

– Det är glädjande att Region Kalmar nu kan erbjuda Efemia kontinensstöd till kvinnor i regionen på ett enkelt och smidigt sätt. Samtidigt utgör det här avtalet ytterligare ett steg på vägen mot vår långsiktiga ambition att teckna avtal med samtliga svenska hälsovårdsregioner, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Karin Bryder, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: [email protected] 

Invent Medic Sweden AB, organisationsnummer 556682-1046, har utvecklat en medicinteknisk produkt benämnd TVS som är ett icke-kirurgiskt hjälpmedel vid kvinnlig ansträngningsinkontinens. TVS är utvecklad i syfte att öka livsglädjen för de många kvinnor som idag känner sig osäkra och bundna av urinläckage pga. ansträngningsinkontinens. Produkten har validerats i en klinisk studie med goda resultat och är patenterad i USA och Europa. TVS baseras på samma vetenskapliga grund och har en liknande verkningsmekanism som den så kallade TVT-metoden, vilken är Golden Standard för kirurgisk behandling av kvinnlig ansträngningsinkontinens. TVS kan dessutom användas under den tiden som andra icke-kirurgiska behandlingar genomförs så att kvinnan direkt kan få en lättnad. Invent Medics vision är att erbjuda nya och innovativa medicintekniska produkter till kvinnor med målsättningen att förbättra deras hälsa och livskvalitet. Erbjudandet ska innefatta säkra, effektiva och trygga produkter som ska vara lätta att använda. Invent Medic Sweden AB är noterat på Spotlight. Ticker är IMS och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. För mer information se www.inventmedic.com och www.spotlightstockmarket.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *