Inzile erhåller villkorad order från eFashion Championship

| 28 juni, 2021 | 0 kommentarer

Med förbehåll för godkännande vid extra bolagsstämma i Inzile har eFashion Championship PTE Ltd (“eFC”) lagt en order på Inzile AB (publ) (“Inzile”) som omfattar 96 eldrivna s.k. hypercars för tävlingsbruk. Det totala ordervärdet är 80 MEUR och Inzile tar hand om projektledning av ordern inklusive inköp av leveranskapacitet från QEV Tech, liksom från andra leverantörer. Tävlingsbilarna kommer att tillverkas och levereras inom 12 månader från orderdatumet. Ordern villkoras av att transaktionen mellan Inzile och QEV Holdings är genomförd så att eFC ges möjlighet att förvärva 63% av aktierna i Inzile.

Inzile kommer vid tidpunkten för godkännande av ordern att fakturera eFC 30%, eller MEUR 24, av ordervärdet, efter sex månader fakturerar Inzile ytterligare 40%, eller 32 MEUR, och vid leveransen av fordonen kommer Inzile att fakturera återstående 30%, eller 24 MEUR. Ordern kommer tillföra Inzile en nettomarginal uppgående till 8 MEUR.

Som redan meddelats har Inzile ingått ett villkorat avtal om att förvärva 50% av det spanska företaget QEV Tech Holdings, som i sin tur är delägare i QEV Tech. Avtalet är bland annat föremål för godkännande av Inziles aktieägare vid en extra bolagsstämma samt godkännande av Nasdaq First North Growth Market, på grund av identitetsändring.

I den gemensamma strukturen för elmobilitet kommer försäljning av fordon, tjänster och särskilda kundlösningar att gå igenom Inzile. Detta innebär att Inzile ansvarar för kundrelationer och därför kommer all kundfakturering avseende elmobilitet att utföras av Inzile.

För ytterligare information:

Daniel Wedberg, CEO Inzile, [email protected], +46 70 285 42 55

Denna information är sådan som Inzile AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2021 kl. 22.45 CET.

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor, 08-528 00 399, [email protected].

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Om QEV Technologies E-MOBILITY WORLD

QEV Technologies är världsledande inom integrering av elmobilitetslösningar. QEV Technologies är ett teknikföretag specialiserat på design och produktion av elfordon. Företaget är innehavare av den exklusiva FIA-licensen för ERX-mästerskapet (rallycross) och ett EXTREME championship team och har också deltagit i ledningen av Mahindra- och Kina-lag i FIA Formula E, världens första helelektriska racingserie. Med sin ackumulerade erfarenhet och know-how syftar den till att revolutionera marknaden för elbilslösningar.

https://www.qevtech.com/

Om Group eFashion Championship PTE. LTD

eFC ägs av grundaren av ABB Formula E Championship, Enrique Bañuelos de Castro, som ger tillgång till intressenter på marknaden för elmobilitet. eFashionChampionship (eFC) är en elhypercar racingserie som samarbetar med världens mest kända lyxvarumärken. Mästerskapet syftar till att fokusera på det ökade medvetandet mot hållbarhet, i samarbete med de mest inflytelserika varumärkena och individerna. eFC ökar även attraktionen för elfordon hos s.k. high-net-worth individuals, vilket i sin tur accelererar utvecklingen av elfordonsindustrin som helhet.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *