John Ajvide Lindqvist: ”Boken som inte blev Millennium”

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Den 19 oktober släpps Skriften i vattnet av John Ajvide Lindqvist. Det är den första delen i deckarserien Blodstormen.

Skriften i vattnet är John Ajvide Lindqvists tionde roman och hans första renodlade deckare. Det är också den första delen i trilogin Blodstormen. Skriften i vattnet utkommer 19 oktober och har recensionsdag 2 november.

John Ajvide Lindqvist:

”Skriften i vattnet skrevs ursprungligen för att bli bok sju i Millenniumserien. När den var färdig bollades den mellan svenska och utländska förlag i arton månader. Till slut blev det ändå nej. Personligen var jag mycket förtjust i historien, så jag hittade på två nya huvudkaraktärer och skrev om berättelsen från grunden, behöll bara den centrala intrigen. Så här är den nu, boken som inte blev Millennium.”

Om Skriften i vattnet:

Det är midsommarafton och bordet på bryggan är dukat med finporslinet. Affärsmannen Olof Helanders gäster från Kina och Frankrike är på plats. Nu ska här festas på svenskast möjliga vis. Då glider en öppen båt in mot bryggan. Två maskerade män reser sig. En halv minut senare är midsommaridyllen förbytt mot ett blodbad.

Så inleds boken och snart sätter utredningen av ”Midsommarmassakern” igång varpå en vindlande spänningsroman tar fart.

Pelle Andersson, förläggare:

”Det var med viss vånda jag mottog manuset, jag tänkte att John behöver inte nödvändigtvis vara bra på detta också: att skriva en actionspäckad internationell thriller med storpolitiska konsekvenser. Men snart visade det sig att Skriften i vattnet var – trots avsaknaden av zombies, mylingar, spöken och andra väsen – en typisk Ajvide-roman. För det John är en mästare på – att skapa karaktärer som man vill leva med – finns förstås här också. Dessutom är det, som brukligt med John, även en bok om vänskap, kärlek och vad barndomen gör med oss som vuxna. Jag är djupt imponerad.”

Skriften i vattnet har recensionsdag 2 november. För mer information, kontakta Pelle Andersson på [email protected]. För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar kontakta Jenny Bjarnar på [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.