Josab Water Solutions – Det bubblar under ytan – Mangold Insight Analys

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Mangold inleder bevakning av vattenreningsbolaget Josab Water Solutions med rekommendationen Köp och riktkursen 1,20 kronor per aktie. Josab är en utvecklare av ekologisk vattenrengöring som bygger på filtermaterialet Aqualite™, ett material som tillsammans med UV-ljus gör smutsigt vatten drickbart. Bolagets teknik är helt fri från kemikalier och grundas på mineralen Zeolite som utvinns ur bolagets egen gruva i Ungern. Försäljningen sker idag dels via vattenreningsenheter på den indiska marknaden, dels genom direktförsäljning av Aqualite™ på den kinesiska och ungerska marknaden. Bolaget har även börjat testa enheter i Afrika och står därmed inför en spännande fas. 

Trots av jorden består till 70 procent av vatten utgör endast en halv procent dricksvatten. Tillgången till vatten är dessutom inte jämnt fördelad mellan regioner vilket ställer högre krav på att rena vatten i utsatta områden. Josab har därför etablerat sig på befolkningsrika marknader där efterfrågan på vatten är hög och möjligheterna att vinna offentliga upphandlingar är stora.

Mangold värderar Josab med en DCF-modell. I vårt basscenario väntas bolaget redovisa en expansiv försäljningstillväxt i närtid drivet av en ökad försäljning av Aqualite™ och vattenreningsenheter. Riktkursen blir 1,20 kronor per aktie, motsvarande en uppsida om 47 procent från dagens kurs. Mangold bedömer att Josabs teknik är unik och att aktien är undervärderad. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *