K2A får planbesked för detaljplan för 200 studentbostäder i Bromma i Stockholm

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har under det andra kvartalet 2022 erhållit planbesked för en detaljplan som reglerar utveckling av en projektfastighet i Bromma i Stockholm där K2A avser uppföra 200 studentbostäder, vilket motsvarar en uthyrbar yta omkring 4 300 kvadratmeter. Byggstart förväntas ske 2025 med färdigställande 2027.

Byggrätten är belägen på Timmervägen i Bromma, fem kilometer väster om Stockholms centralstation. Timmervägen löper genom småskalig villabebyggelse i det attraktiva bostadsområdet Stora Mossen med goda kommunikationsmöjligheter tack vare omedelbar närhet till Alvik där det finns centrumhandel, tunnelbana, bussar, tvärbana och spårvagn. K2A avser uppföra fyra byggnader, fyra till sex våningar höga, med sammanlagt 200 studentbostäder och en uthyrbar yta omkring 4 300 kvadratmeter.

– Det här projektet är resultatet av hårt arbete med fokus på Stockholm samt en stark marknadsposition med klimatsmarta hyresrätter. Timmerfallet är K2A:s tredje byggrätt i Stockholm som adderats till projektportföljen under 2022, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Det innebär att K2A, efter färdigställande av projektportföljen, kommer förvalta drygt 1 200 bostäder i Stockholms stad. Om Stockholms kranskommuner inkluderas ökar den siffran till 2 500 bostäder, vilket motsvarar nästan en fjärdedel av antalet bostäder i K2A:s totala fastighets- och projektportfölj. Stockholm är således K2A:s största geografiska delmarknad.

De nya husen kommer att miljöcertifieras med Svanenmärkning. Ambitionen är att byggnaderna ska klassas som mörkgröna enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier, vilket motsvarar den högsta miljöklassen.

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, [email protected]
Christian Lindberg, vice vd, 070-723 39 48, [email protected]
Erik Wijkmark, arkitekt, 076-853 22 23, [email protected]

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.