K2A förvärvar byggrätter från Diös för 42 Mkr

| 16 juli, 2021 | 0 kommentarer

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) har tecknat avtal om att förvärva del av fastigheten Sundsvall Alliero 20 i centrala Sundsvall, som ligger på 10 minuters promenadavstånd från centrum och fyra minuter från Sveriges åttonde största lärosäte, Mittuniversitetet. Fastigheten innehåller en bostadsbyggrätt om cirka 12 100 kvm BTA, där K2A avser att uppföra cirka 200 hyresbostäder. Säljare är Diös och byggrättsvärdet uppgår till 42 Mkr.

Sundsvall är Sveriges 20:e största kommun, med cirka 100 000 invånare, och har ett underskott av hyresbostäder. Utöver del av Alliero 20 äger K2A sedan tidigare en central och attraktiv fastighets- och projektportfölj i Sundsvall med närmare 540 bostäder samt en samhällsfastighet med vårdcentral samt kommunal grund- och förskola.

  • Förvärvet utgör ett perfekt komplement till vårt befintliga bestånd i Sundsvall. Staden har skapat utmärkta förutsättningar för fler bostäder och verksamheter genom den nya detaljplanen som omfattar Alliero. Vi är mycket positiva till utvecklingen och ser fram emot att vara en del i skapandet av en ny, attraktiv stadsdel med genomtänkta och långsiktigt hållbara bostäder, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

Detaljplanen för fastigheten Sundsvall Alliero 20 har nyligen vunnit laga kraft. K2A tillträder fastigheten under hösten 2021 efter genomförd fastighetsreglering, med bedömd byggstart kring halvårsskiftet 2022.

För ytterligare information:
Johan Knaust, VD, 0707-400 450, [email protected]
Christian Lindberg, vice VD, 0707-233 948, [email protected]
Johan Hähnel, IR-chef K2A, 0706-056 334, [email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 16 juli 2021.

 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *