K2A köper GotlandsHems studentbostäder

| 18 juli, 2022 | 0 kommentarer

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper hela GotlandsHems bestånd av studentbostäder, totalt 204 bostäder. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor för fastigheterna Järnvägen 6, Järnvägen 7 och Rekylen 1. Tillträde sker 1 september 2022 och finansieras genom banklån samt eget kapital.  

– Det finns ett stort behov av studentlägenheter i Visby, där högskolan växer år för år. K2A planerar att bygga 300 studentlägenheter i Visby de kommande åren och förvärvet av de befintliga bostäderna ger oss möjlighet att skapa en mer effektiv förvaltningsvolym med bättre service till studenterna, säger K2A:s vd Johan Knaust. 

K2A:s första studentlägenheter på Gotland uppförs med tillfälligt bygglov och beräknas stå färdiga för inflytt i slutet av augusti 2022.  

De studenter som har en köplats i GotlandsHems bostadskö erbjuds att föra över sina ködagar till K2A:s kö, med fördelen att dessa ködagar kan användas i hela landet. K2A har studentlägenheter på de flesta större studieorter, från Lund i söder till Kiruna i norr. 

– Vi ser att det här innebär fördelar för alla parter. Studenterna hamnar i en nationell kö som gör det möjligt för studenter att flytta inom landet om de byter lärosäte under studieperioden. Försäljningen frigör kapital som gör att GotlandsHem kan återinvestera i underhåll och utveckling av befintliga bostäder eller nyttja för nyproduktion av fler bostäder på Gotland, säger Joakim Martell, vd för GotlandsHem. 

Johan Knaust, vd, 070-740 04 50, [email protected]
Pontus Ekerljung, pr-chef, 073-024 36 00, [email protected]

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget – förvaltar hyresrätter långsiktigt för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är noterade på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.