Kampanjstart – H.K.H. Kronprinsessan Victoria beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj

| 1 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Med start den 1 oktober genomförs Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj för nittonde året i rad. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. För 13:e året i rad är H.K.H. Kronprinsessan Victoria kampanjens beskyddare. Med ett stort intresse för frågor som rör cancer och forskningens utveckling är Kronprinsessans engagemang ett betydelsefullt inslag i kampanjen.  

 

Vi är mycket stolta över att H.K.H. Kronprinsessan även i år vill vara med och engagera sig i kampen mot cancer. Varje insats räknas och allt engagemang och alla bidrag – stora som små – behövs för att besegra cancer snabbare. Tillsammans gör vi skillnad så att färre drabbas och fler kan leva ett långt och bra liv efter behandling, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström. 

Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Mer forskning är avgörande för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. Det vi satsar på forskning nu är avgörande för hur framtiden kommer att se ut för alla som drabbas. Varje dag görs upptäckter som för forskningen framåt och lägger grunden för de stora, avgörande genombrotten.  

I Rosa Bandet 2021 vill vi förstärka känslan av att vi gör det här tillsammans. Budskapet går hand i hand med Cancerfondens vision, att besegra cancer. Dit kan vi bara nå om vi gör det tillsammans, och ju fler vi är desto snabbare går det, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström. 

Tidig upptäckt räddar liv 
Ett fokus i årets kampanj är tidig upptäckt. Flera hundra liv räddas i Sverige varje år med de regelbundna kontroller som kallas screening. Cirka 70 procent av all bröstcancer upptäcks via mammografi och risken att avlida i bröstcancer minskar med mellan 16 och 25 procent om man deltar regelbundet. Tidig upptäckt ökar chansen till framgångsrik behandling. Men vi behöver fler och bättre metoder för tidig upptäckt, mer forskning behövs.  

Årets rosa band  
Cancerfondens rosa band är i år designat av modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye och kostar 50 kronor, varav 5.93 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band och armband säljs från 24 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora, Ellos online och i Cancerfondens gåvoshop.  

Mer information om kampanjen finns på www.cancerfonden.se/rosabandet.

Bilder 
Bilder på H.K.H. Kronprinsessan, Rosa Bandet-kampanjens beskyddare hittar du här.  

Bilder på årets designer och Cancerfondens rosa band och armband hittar du här

Presskontakt 
Isabell Blomkrantz, [email protected] 070-2598300 

Om Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år sedan 2003, med syfte att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Pengarna som samlas in fördelas till den mest lovande forskningen oavsett cancerform. Under kampanjen fokuserar vi på bröstcancer och frågor med relevans för bröstcancer i vårt kunskapsspridande och opinionsbildande arbete. 

Fakta om bröstcancer i Sverige  

Om Selam Fessahaye 
Selam Fessahaye är en prisvinnande stylist, kostymör och modeskapare som stylat några av Sveriges främsta artister och jobbat med de största märkena i världen. Hennes första egna kollektion visade hon 2018 på Stockholms modevecka och hon är hyllad både i Sverige och internationellt. Selam är aktuell som sommarpratare 2021.  

Om Cancerfonden  
Cancerfondens vision är att besegra cancer. Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva.  Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.  Sedan 1951 har vi delat ut drygt 12 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *