Karin Wanngård (S): ”Välkommet besked om övervakningskameror i Husby, Tensta och Rinkeby”

| 10 november, 2017 | 0 kommentarer

fr, nov 10, 2017 16:25 CET

Idag meddelade Länsstyrelsen i Stockholm att polisen får kameraövervaka centrumen i Husby, Rinkeby och Tensta. Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm, välkomnar beskedet.

För att minska brottsligheten i de centrala delarna av stadsdelarna Husby, Rinkeby och Tensta har Polismyndigheten ansökt om tillstånd att få kameraövervaka vissa torg, gator och promenadvägar. Länsstyrelsen gav idag klartecken för kameraövervakning på dessa platser i fem år. Syftet med kameraövervakningen är att förebygga, förhindra och utreda brott.

– Det är ett välkommet besked. Polisen ska ha de resurser och verktyg som de behöver för att bekämpa våld och kriminalitet. Kameror är ett verktyg som polisen efterlyser, dels verkar det brottsförebyggande och skapar trygghet för boende, men det hjälper också till att klara upp fler brott. Det säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd, Stockholm.

Presskontakt: Ömer Oguz 076-122 92 34

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *