Klaria erhåller besked om godkännande i Europa av ett nytt produktpatent som avser Naloxon Alginatfilm

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Klaria meddelar att bolaget har erhållit besked om godkännande av ett helt nytt patent som ger Naloxon Alginatfilm marknadsexklusivitet inom EU fram till år 2037. Det här är andra gången som det europeiska patentverket (EPO) godkänner ett kombinationspatent för en specifik substans/Alginatfilm formulerad i Klarias egenutvecklade Alginatfilmsteknologi. Godkännandet validerar därmed ytterligare bolagets patentstrategi som innebär att Klaria ansöker om kombinationspatent för samtliga produkter under utveckling.

Klarias VD Jesper Wiklund sade:

– Det här godkännandet ger oss marknadsexklusivitet inom EU fram till år 2037 för Naloxon Alginatfilm. Givet den starka marknadspotentialen för samutskrivning av Naloxon Alginatfilm med opioidbaserade läkemedel innebär säkerställandet av en så lång period med marknadsexklusivitet en betydande värdeökning för projektet.

Beskedet validerar Klarias förmåga att framgångsrikt utveckla unika patentskyddade produkter som är baserade på bolagets patent för den grundläggande alginatfilmsteknologin. Bolagets patentstrategi är således inte enbart beroende av styrkan i baspatentet för teknologin då det bevisligen är möjligt att utöka den patentskyddade livslängden för individuella produkter genom att komplettera med specifika kombinationspatent för substanser/Alginatfilm. 

Ett beviljat patent vid EPO tillåter skydd i EU länder samt flera ytterligare länder. Totalt ingår 44 länder i patentavtalet med EPO inklusive hela Skandinavien, Storbritannien, Lettland, Litauen och Estland, hela Balkanregionen, Turkiet och mycket av Nordafrika.

Klarias CSO Dr Scott Boyer tillade:

– Dagens nyhet bekräftar styrkan i vår patentstrategi som går ut på att ansöka om kombinationspatent för substanser/Alginatfilm. För två veckor sedan meddelade vi att USPTO godkänt ett av våra kombinationspatent, och idag kan vi meddela att EPO har godkänt ett liknande patent. Vi är glada över att denna metodik har visat sig vara produktiv, och vi är nu väl positionerade att fortsätta bygga en stark patentportfölj för Klaria baserat på våra utvecklingsprojekt.

Om Naloxon Alginatfilm (KL-00514)

KL-00514 är en alginatbaserad oral transmukosal film. KL-00514 är den första orala transmukosala produkten mot opioidöverdos och är utvecklad i syfte att erbjuda en signifikant förbättring jämfört med samtliga akuta nässpraysbaserade behandlingar som finns tillgängliga för patienter idag, framförallt inom segmentet för samutskrivning.  KL-00514 utgör en unik molekylär formulering av naloxon. KL-00514-filmen fäster naloxon vid munslemhinnan på ett unikt sätt, vilket möjliggör snabbt och pålitligt upptag som är överlägset jämfört med tillgängliga nässpraysbaserade produkter. Alginatfilmen och filmer som innehåller naloxon skyddas av ett omfattande patentskydd, vilket säkerställer en förlängd period med marknadsexklusivitet.   

För mer information, besök Klaria Pharma Holdings webbplats klaria.com eller kontakta:
Jesper Wiklund, VD Klaria Pharma Holding AB (publ)
investor.relations@klaria.com
Tel: 08-446 42 99

Detta är Klaria Pharma Holding AB
Klarias (Klaria Pharma Holding AB) är ett svenskt noterat läkemedelsbolag som utvecklar innovativa, snabbverkande produkter. Genom att kombinera en patenterad teknologi en film som fäster i munslemhinnan med väl beprövade substanser, har företaget utvecklat ett koncept för läkemedelsdistribution med många fördelar och tänkbara användningsområden. Klaria är noterat på First North Growth Market under kortnamnet KLAR. FNCA Sweden är Certified Advisor 
([email protected], 08-528 00 399) för Klaria Pharma Holding AB. För mer information, se www.klaria.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *