Klarna bakom nytt nordiskt fintechrekord

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Bara ett halvår av 2021 har passerat och redan har de globala fintechinvesteringarna toppat förra årets totala rekord. Än en gång står Klarna för en av de största affärerna i Norden som dessutom placerar sig bland topp fem i Europa. Det visar årets första upplaga av KPMG:s Pulse of Fintech.

 Sverige är en utmärkt inkubator för fintech-innovationer. Vi har en stark digital infrastruktur, väletablerade identifieringslösningar och en kultur av att lita på våra finansiella institutioner och ta till oss mobil-lösningar för att underlätta vardagen. Kulturella likheter med exempelvis USA, Australien och Kanada gör att en produkt som med framgång lanserats på den svenska hemmamarknaden snabbt kan rullas ut till andra större marknader, säger Martin Ekstedt, Partner, Corporate Finance, KPMG.

Sverige lockade majoriteten av fintechsatsningarna i Norden under första kvartalet 2021 och återigen är det Klarna som sticker ut. Två kapitalanskaffningar på totalt närmare 2 miljarder dollar satte ett nytt högvattenmärke för den svenska Venture Capital-marknaden. En annan transaktion som bidrog till rekordnoteringen var Nordic Capitals försäljning av handelsplattformsföretaget Itiviti till Broadridge för totalt 2,6 miljarder dollar.

– Vi har fått se affärer inom flertalet undersektorer, däribland wealthtech, regtech, krypto och cybersäkerhet. Med ett öga på den accelererande digitalisering som följt på covid-19 har företag och institutioner svarat med antingen förvärv av eller partnerskap med relevanta fintechs, säger Martin Ekstedt.

De totala fintechinvesteringarna i Europa landade på över 39 miljarder dollar vilket kan jämföras med året innan där den totala investeringen landade på 26 miljarder dollar.

VIll du veta mer, vänligen kontakta:

Lina Lindahl

Presskontakt
[email protected]

Om KPMG
KPMG är ett globalt nätverk med fler än 219 000 revisorer och rådgivare i över 147 länder. Tillsammans är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med en mission att tillsammans med våra kunder skapa trygghet och bidra i förändring. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. KPMG AB består av 2000 medarbetare i Sverige, Lettland och Litauen. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *