Connect with us

Marknadsnyheter

Klarna lanserar prisjämförelsetjänst i Sverige, Danmark och Storbritannien – ska hjälpa konsumenter att shoppa smartare

Published

on

Läs original

Klarna lanserar ett nytt sök- och jämförelseverktyg i sin app i Sverige, Danmark och Storbritannien. Verktyget jämför tusentals onlinebutiker och hjälper konsumenter att hitta produkterna de söker till det bästa priset. Dessutom ges möjligheten att kunna filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att konsumenter slipper leta igenom miljoner oorganiserade träffar hos andra sökmotorer. Sök- och jämförelseverktyget blir ett alternativ till Google och Amazon och därmed en tillförlitlig startpunkt i konsumenters köpresa. Tjänsten blir en viktig del i Klarnas affärsmodell och bygger på fjolårets uppköp av PriceRunner.

Det nya, smarta sök-och jämförelseverktyget hjälper konsumenter att spara både tid och pengar genom att jämföra priser hos tusentals onlinebutiker – och erbjuder därmed både valmöjligheter och alternativ till andra sökmotorer. Genom att jämföra tusentals onlinebutiker sorterar verktyget resultaten i prisordning och hjälper på så sätt konsumenter att snabbt hitta de bästa erbjudandena. Samtidigt kan konsumenter ta del av prisutvecklingen för produkten, vilket ger information om när det bästa tillfället är att köpa. Verktyget blir en integrerad del av Klarna-appen, varigenom konsumenter visas relevant information inför ett köpbeslut – såsom produktomdömen eller om andra onlinebutiker erbjuder bättre priser.

– Du kan ägna hela dagen åt att jämföra erbjudanden på konventionella sökmotorer eller marknadsplatser, men du kommer alltid att tvivla på om du verkligen har hittat den bästa produkten till det bästa priset. Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg gör jobbet åt konsumenterna och jämför tusentals webbsidor i realtid för att säkerställa att de har all information de behöver för att fatta välgrundade och säkra köpbeslut, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna.

– Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination – som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer.

Verktyget är från och med idag tillgängligt för konsumenter i Sverige, Danmark och Storbritannien, lagom till Black Friday och julhandeln – en tid då många konsumenter letar efter de bästa erbjudandena. I Klarnas nya Holiday-rapport för 2022 uppger 73 procent av de svenska respondenterna att man kommer att jämföra priser mellan återförsäljare oftare i år jämfört med i fjol. Samtidigt uppger 80 procent att det skulle vara användbart att ha en app som skulle kunna hjälpa dem med just detta.

En fördelaktig säljkanal för e-handlare
För handlare blir sök- och jämförelseverktyget en viktig säljkanal som bidrar till att öka deras synlighet, trafik och försäljning. Verktyget ger handlare ett kvalificerat alternativ till Google och Amazon när det gäller att locka trafik till sina onlinebutiker, och ger samtidigt Klarna en viktig ytterligare intäktsström. Detta bygger på Klarnas redan starka affiliatemarknadsföringsverksamhet som genererar 600 miljoner leads per år för Klarnas anslutna detaljhandelspartners.

Sök- och jämförelseverktyget lanserades i USA förra månaden och blir nu alltså även tillgängligt i Klarna-appen i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Om sök-och jämförelseverktyget:

  • Jämför tusentals handlare och hjälper konsumenter hitta produkter till det bästa priset. 
  • Sorterar resultaten i prisordning vilket hjälper konsumenter att snabbt hitta de bästa erbjudandena. 
  • Möjliggör för konsumenter att filtrera sina sökningar på vad som är viktigast för dem så att de slipper leta igenom miljoner ofiltrerade sökresultat. 
  • Visar prisutvecklingen för produkten vilket ger konsumenter information om huruvida man bör köpa produkten nu eller avvakta. 
  • Är en integrerad del av appen där en panel visar allt konsumenter kan tänkas behöva veta om produkten för att ta ett köpbeslut. 
  • Neutral och opartisk ställning till handlare vilket ger trovärdiga och tillförlitliga sökresultat

Anmärkningar till redaktörer:

  • 600 miljoner leads per år baseras på H1 2022-data.
  • PriceRunner kommer att fortsätta att verka i Sverige, Danmark och Storbritannien och dess prisjämförelsesida kommer att förbli tillgänglig för sina miljontals aktiva konsumenter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
[email protected]

Om Klarna
Sedan 2005 har Klarna haft ett uppdrag att revolutionera bankbranschen inom detaljhandeln. Med över 150 miljoner globala aktiva användare och 2 miljoner transaktioner per dag möter Klarna konsumenternas föränderliga krav genom att spara tid och pengar samtidigt som de hjälper dem att vara informerade och ha kontroll. Över 450 000 globala detaljhandelspartners, inklusive H&M, Saks, Sephora, Macys, IKEA, Expedia Group och Nike har integrerat Klarnas innovativa teknologi för att leverera en sömlös shoppingupplevelse online och i butik. Klarna har över 6 000 anställda och är verksamma på 45 marknader. För mer information, besök Klarna.com.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

AB Bostäder vill höja hyrorna med 7,1 procent

Published

on

By

På Hyresgästföreningen förbereder man sig på tuffa förhandlingar då AB Bostäder i Borås kallar till förhandling och vill få igenom hyreshöjningar på 7,1 procent från den 1 februari nästa år.

Kommunägda AB Bostäder har aviserat att man vill höja hyrorna med 7,1 procent från den 1 februari. Motparten Hyresgästföreningen anser att kravet är högt och deras förhandlare, Stefan Lindborg, understryker att det inte är aktuellt att träffa en överenskommelse på en så hög nivå.

Bolaget har begärt en hög hyreshöjning i en tid då många hyresgäster har en pressad ekonomisk situation. Vi är inte beredda att gå med på en hyreshöjning på de här nivåerna.

Hyresgästföreningen kommer nu att granska bolagets bud och utifrån den trepartsöverenskommelsen som finns mellan de förhandlande parterna på nationell nivå försöka nå en överenskommelse som är en rimlig avvägning.

– Det behövs en rimlig avvägning mellan bolagets intresse av täckning för ökade kostnader och hyresgästernas behov av en stabil, hållbar och förutsägbar hyresutveckling.

För en genomsnittlig tvåa på 60 kvadratmeter skulle AB Bostäders krav innebära en höjning med 404 kronor i månaden eller 4 844 kronor per år.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Stefan Lindborg, förhandlare
010-459 14 26

Region BohusÄlvsborg-SkaraborgRegional pressjour BÄSK010-459 14 27press.regionba[email protected]foreningen.se

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

atNorth väljer Nokias Linuxbaserade nätverksroutrar i sina datacenter

Published

on

By

Datacenterföretaget atNorth har valt att satsa på Nokias Linuxbaserade nätverksroutrar 7220 IXR för att fortsätta öka sina marknadsandelar i Norden. Routrarna stödjer Nokias nätverkssystem Nokia SR Linux (NOS) och ska användas centralt i atNorths hållbara och högpresterande datacenter.

En stor anledning till valet är att Nokias lösning har en energieffektiv och toppmodern hårdvarudesign som passar atNorths satsning på High-Performance Computing (HPC) och AI.

– Hållbarhet är ett av våra kärnvärden och våra datacenter drivs på 100 procent förnybar energi och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Nokia med sin energieffektiva och toppmoderna lösning är en naturlig leverantörspartner när vi nu växer och utökar våra tjänster i Norden, säger Guy D’Hauwers, Director för HPC & AI på atNorth.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet på engelska.

Om atNorth
atNorth är ett ledande datacenterföretag som erbjuder hållbara, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för den senaste servertekniken. Bolaget driver tre datacenter på strategiska platser på Island och i Sverige med ett fjärde under uppbyggnad på norra Island.

Med hållbarhet som utgångspunkt arbetar atNorths datacenter på 100 % förnybara energiresurser och stödjer principerna för cirkulär ekonomi. Alla atNorths anläggningar är designade för optimal energieffektivitet med intelligent klusterdrift för långsiktigt fungerande infrastrukturinstallationer. Företagets skräddarsydda lösningar gör det möjligt för organisationer att på ett effektivt sätt beräkna, simulera, träna och visualisera stora datamängder.

atNorth har sitt huvudkontor i Reykjavik, Island. Verksamheten grundades 2009 och förvärvades 2022 av Partners Group. För mer information, besök atNorth.com eller LinkedIn.

För mer information eller intervjuförfrågan, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Westmark Information,
tel: +46 733 338840, [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

GEKÅS i Ullared beställer SMART LED™ från TopRight

Published

on

By

Stockholm 2 december 2022

Smart-techbolaget TopRight Nordic har fått en beställning från varuhuset GEKÅS i Ullared. TopRights SMART LED™-lösning medför en energibesparingen på 69% för GEKÅS och värdet på beställningen är ca 1,1 MSEK.

Beställningen från GEKÅS omfattar LED-ljuskällor i en sk Retro fit, dvs en installationslösning av TopRight SMART LED i befintliga armaturer. Den här typen av lösning genial ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom endast lysrören byts ut medan själva armaturen bibehålls. Det gynnar dessutom kunden i form av kortare installationstid och lägre installationskostnad. Resultatet när GEKÅS i Ullared nu väljer att använda SMART LED från TopRight Nordic, blir en energibesparing med 69 procent.

 

”Vi är oerhört glada över få förtroendet att jobba med GEKÅS i Ullared. Dessutom är vi stolta över att deras utvärdering pekade ut TopRights SMART LEDlösning som den bästa. Tillsammans säkerställer vi nu att varuhuset får en miljömässigt klok lösning med en kraftig energibesparing som dessutom ger bättre ljuskvalitet. Det här är ytterligare ett kliv mot TopRights vision om att förverkliga innovativ teknik till förmån för både kunden och världen”, säger Anders Myrbäck, VD TopRight Nordic. 

 

Leveransen sker under december 2022. Avtalets totala värde för TopRight Nordic är ca 1,1 MSEK med möjlighet till flera leveranser.

 

Om SMART LED™ från TopRight Nordic

Med TopRight Nordics LED teknik erbjuder vi kompletta belysningslösningar – kostnadseffektiva, energisnåla och miljövänliga. Ljusmiljöer skräddarsys utifrån design, integration, ljusmängd, miljökrav och smart styrning för att optimera både energibesparing och ljuskvalitet.

 

Energibesparingen för belysning är cirka 50-90 procent, beroende på jämförelsebelysningens typ och ålder. SMART LED-teknikens mångfaldiga livslängd jämfört med traditionella ljuskällor, innebär markant lägre drift- och underhållskostnader för belysningen. Besparingen betalar den nya belysningens kostnader och installation på mycket kort tid, vanligtvis under tre år.

 

Läs mer på www.toprightnordic.com

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tobias Moberg, affärschef för TopEnvironment på 073-506 71 65 eller via mail, [email protected]

 

Anders Myrbäck, CEO för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, [email protected]

 

TopRight Nordic

TopRight grundades 2012 med fokus på att erbjuda det senaste inom ljusteknik och digitalt glas. TopRight Nordic som koncern tar ett helhetsgrepp om projekt både inom nyproduktion och ombyggnad. Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, utvecklingsledare, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRight är en bolagsfamilj – en smart konstellation av olika typer av företag som arbetar med det senaste inom ljusteknik, digitalt glas och konstruktion. Vår förmåga är att, med ny teknik ihop med befintlig, skapa innovativa och effektiva lösningar. Det kan t ex vara exponeringsupplevelser, smarta byggnader, flexibla ytor, avancerade tekniska konstruktioner och energibesparande miljöer.Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, retailvarumärken, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRights affärsområden delar en gemensam ambition om att förena modern teknik med befintlig och skapa lösningar som ligger i framkant av teknikens utveckling.

Vi har en dröm om att skapa en smartare värld. Vårt samhälle präglas idag av en snabb och avancerad teknikutveckling, som påverkar människor, samhällen och vår planet på olika sätt. TopRights roll är inte att vara först med ny teknik, utan att vara den som förverkligar lösningar som baserar sig på en smart balans mellan ny och befintlig teknik, med kundens affär och moder jords bästa i fokus. Därför ser vi det som vårt uppdrag att anpassa oss efter en föränderlig värld och förverkliga innovativa lösningar. Vårt uppdrag och vår passion är att göra smart teknik nyttig – för företag, för samhällen och för världen!

TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM

TopRight Nordic AB (publ) Taptogatan 6  
115 26 Stockholm    
+46 (0) 8-530 300 50 www.toprightnordic.com    

TopRight Nordic AB (publ) Beatrice Lesslies Gata 7
421 31 Västra Frölunda 
+46 (0) 8-530 300 50 www.toprightnordic.com

 

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.