Klart för 600 nya bostäder i Centrala Nacka

| 19 januari, 2021 | 0 kommentarer

Nu har detaljplanen för Elverkshuset inom projektet Nya gatan vunnit laga kraft. Ett nytt kvarter med 600 nya lägenheter varav merparten består av hyresrätter kommer att växa fram i Centrala Nacka. Arbetet planeras att starta före sommaren 2021 och de första bostäderna kan stå klara för inflyttning under 2023.

Visionsbild som visar hur husen som Kungsvningen ska bygga kan komma att se ut Illustration Enter arkitektur

– Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen i Centrala Nacka, säger stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm. Det känns bra att kunna erbjuda Nackaborna ett stort antal lägenheter inom en snar framtid. De kommer vara ett bra komplement till bostadsutbudet i Nacka och är dessutom mycket efterfrågat av Nackaborna. Kvarteret kommer att rymma upp till 600 hyreslägenheter med fem till tio våningar höga hus. Det blir också plats för butiker och caféer med grönska och ett torg i söderläge. Bara några minuters promenad bort ligger den blivande stadsparken och tunnelbanan.

Det är byggaktörerna Kungsvåningen och SSM som kommer att bygga lägenheterna.

Inom projektet Nya gatan pågår redan byggproduktion för 450 bostäder, med första inflyttning under 2021.De nya kvarteren blir en del av Centrala Nacka, Sveriges första garanterat naturbana stadsdel som utvecklas i samverkan mellan Nacka kommun, fastighetsägare, byggaktörer, näringsliv och Nackabor. Vi bygger etappvis nya kvarter, gator och torg med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser, en stads- och skogspark, caféer, restauranger, handel och hotell.

Läs mer på www.nacka.se/nyagatan

Mer information 

Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör, 08 – 718 80 91, [email protected]

Helene Andersson[email protected]

Nacka kommun, 131 81 Nacka. Telefon 08-718 80 00
———————————————————————————————-
Besök gärna Nacka kommuns pressrum på: nacka.se/press
I pressrummet kan du läsa pressmeddelanden, hämta pressbilder, hitta allmän information om Nacka kommun samt kontaktuppgifter.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *