Klassiker i klimatsmartare förpackning: Två röda Systembolagsklassiker går över till PET-flaska

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

Två av svenskarnas röda favoritviner byter nu förpackning från glasflaska till pantbar PET-flaska. Det är en glad nyhet för dig som vill handla både miljösmartare och vin med kvalitet. Ekologiska Alamos Malbec finns på hyllan med argentinska viner medan Cline Old Vine Zinfandel är en veganvänlig amerikan som älskar både kött och vegetariskt.

Även till synes små förändringar kan få stora och märkbara effekter. Att byta förpackning från glasbutelj till återvinningsbar plastflaska är en bra, miljösmart åtgärd. Vi skiftar förpackning på två röda viner och mer än halverar deras klimatavtryck. Båda vinerna finns i Systembolagets fasta sortiment.

När nu Alamos Malbec skiftar från en redan lätt glasflaska till den lättare PET-flaskan av plast minskar utsläppen av koldioxid med hälften (från drygt 500 g koldioxid till 243 g). För Cline Old Vine Zinfandel är skillnaden ännu större eftersom vinet tidigare sålts i en traditionell, tyngre glasflaska.

Om du dessutom pantar den tomma PET-flaskan (i din vanliga livsmedelsbutik) skonar du naturen från ytterligare 80 g koldioxid. Det är dubbelt som mycket som om du lämnar in flaskan på återvinningscentralen, och tre gånger mer än om du slänger den i din vanliga soppåse.

Alamos – ekologisk och veganvänlig malbec
Malbec är Argentinas nationaldruva och ett givet val för den som älskar kött i allmänhet och grillat i synnerhet. Här vid foten av de mäktiga Anderna växer druvorna på hög höjd i ren och ofördärvad natur. De ger ett vin som lagras på ekfat i nio månader och resultatet är smakrikt och kraftfullt med toner av mörka bär, körsbär och fat. Perfekt till rätter av nötkött, vilt och lamm eller till ugnstekta rotfrukter och andra smakrika vegetariska alternativ.

Alamos Malbec Organic 2021 | 99 kr (+1 kr pant)  | Nr 2464 750 ml

Cline – elegant zinfandel med den rätta smaken
När Cline Old Vine Zinfandel byter från tung glasflaska till den lätta PET-flaskan mer än halveras vinets koldioxidutsläpp. Vinet är sedan tidigare veganmärkt och även hållbarhetscertifierad (Certified Green) enligt Lodi Rules Sustainable Winegrowing.

Cline Old Vine Zinfandel har alla de egenskaper som utmärker en äkta kalifornisk zinfandel – det är mjukt, generöst och smakrikt. Det färdiga vinet som kommer från gamla lågproducerande vinstockar i Lodi har fått mogna på fat av amerikansk och fransk ek och har toner av blåbär, mogna jordgubbar och fat. Det passar lika bra som sällskapsvin som till hamburgaren, den grillade köttbiten eller en riktigt smakrik vegetarisk rätt.

Cline old Vine Zinfandel 2020 | 99 kr (+1 kr pant) | Nr 2465 | 750 ml

För mer information, kontakta: 
Anderas Stjärnström, Product Manager på Wine Affair
Mail: 
[email protected]

 

Om Wine Affair Scandinavia AB
Vinimportören Wine Affair startades 2019 av Stefan Stjärnström som tillsammans med kollegan Claes Lindquist är två av Sveriges mest erfarna och framgångsrika vinentreprenörer. Företaget arbetar med försäljning av kvalitetsviner till Systembolaget och restauranger och besitter stor kunskap om Fine Wines. I portföljen finns över 50 producenter representerade från stora delar av vinvärlden. Här finns allt ifrån världsberömda kvalitetsproducenter, storsäljande volymviner och välkända varumärken men även nischade spetsprodukter. Verksamheten drivs från huvudkontoret i Stockholm.

www.wineaffair.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.