Klimator AB har rekryterat ny CTO

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

John Finér har utsetts till ny CTO för Klimator AB. John kommer att tillträda sin nya tjänst den 3 december eller om möjligt vid ett tidigare datum. Rekryteringen av John innebär att Peter Hagberg, som under det senaste året innehaft rollen som CTO parallellt med sina ordinarie uppgifter, framgent fullt ut kan arbeta med vår tekniska plattform med fokus på modellutveckling.

John har en lång och gedigen erfarenhet inom mjukvaruutveckling, projektledning, utvecklingsprocesser och ledarskap. Närmast kommer John från en tjänst som Chief Engineer Algorithm Development på Smart Eye där han har varit en nyckelperson i företagets uppbyggnad och framgångar sedan han började 2010.

”Det känns oerhört roligt och spännande att få möjlighet att ta del av den tillväxtresa Klimator påbörjat. Klimator är redan idag världsledande inom vägklimatologi och att med det utgångsläget få i uppdrag att fortsätta utveckla Klimators plattform och produktportfölj känns fantastiskt spännande och inspirerande.”, säger den nye CTO:n John Finér.

”Med den tillväxtplan vi har så är utvecklingen av vår produktportfölj inom Automotive och vinterväghållning central. Med John så får vi en CTO som med sina erfarenheter som underleverantör inom bilindustrin, vilka ställer höga krav på utvecklingsorganisationen, kan komplettera den djupa och unika kunskap vi har inom vägklimatologi”, säger VD Patrik Simson.

För ytterligare information

Patrik Simson, VD Klimator

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 70 283 77 65

Om Klimator

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer: dataplattformen Road Condition Data som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 72 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin Ahead som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *