Kliniska resultat för Episealer® accepterade för presentation vid 38:e AGA-kongressen

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Episurf Medical (Nasdaq: EPIS B) meddelar idag att en vetenskaplig sammanfattning med resultat från uppföljning av patienter med knäimplantatet Episealer® kommer presenteras av dr Clemens Kösters vid den 38:e årliga AGA-kongressen som hålls i Innsbruck, Österrike, den 9-11 september.

Sammanfattningen med titeln Good clinical results after implantation of single vs. multiple patient-specific mini-implants in therapy-resistant focal femoral (osteo-) chondral lesions in middle-aged patients” presenterar de kliniska resultaten för patienter som erhållit flera Episealer®-implantat jämfört med resultaten för patienter som erhållit ett Episealer®-implantat för behandling av avgränsade brosk- och benskador i knäleden.

”Våra resultat visar häpnadsväckande nog att de kliniska resultaten för patienter med 2 eller 3 Episealer®-implantat var minst lika bra som för patienterna med 1 implantat. Vidare har inga komplikationer identifierats för någon av grupperna” säger dr Clemens Kösters.

Det har blivit relativt vanligt bland några av våra Episealer®-läkare att behandla en patient med 2-3 implantat, dock är publikationer med klinisk uppföljning av patienter med multipla implantat begränsade. Vi ser fram emot att se resultaten från denna oberoende forskargrupp presenteras på denna viktiga kongress” säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

AGA-Society for Arthroscopy and Joint-Surgery är en tyskspråkig vetenskaplig organisation och en av Europas största organisationer inom artroskopi och ledkirurgi.

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Ryfors, vd, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 709 62 36 69
Email: [email protected]

Om Episurf Medical

Episurf Medical arbetar för att erbjuda människor med smärtsamma ledskador ett aktivare och friskare liv genom att tillgängliggöra minimalt invasiva samt skräddarsydda behandlingsalternativ. Episurf Medicals individanpassade implantat Episealer® och kirurgiska instrument Epiguide® används för behandling av lokala broskskador i leder. Med Episurf Medicals μiFidelity®-system anpassas implantaten kostnadseffektivt till respektive persons unika skada för optimal passform och minimalt ingrepp. Episurf Medical har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Aktien (EPIS B) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på bolagets hemsida: www.episurf.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *