Kollektivavtal klart för anställda i friskolor

| 2 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 02, 2017 12:00 CET

Kommunal och Almega Tjänsteföretagen har tecknat ett nytt avtal för anställda i privata friskolor och förskolor. Avtalet är treårigt och innehåller löneökningar och låglönesatsning i nivå med det så kallade märket.

Avtalet rör drygt 5000 medlemmar i Kommunal i fristående skolor och förskolor. Kommunal organiserar bland annat barnskötare, elevassistenter, fritidsledare, kockar, kökspersonal, vaktmästare och lokalvårdare.

Avtalet är det sista som Kommunal tecknar med Almega under den här avtalsrörelsen.

– För Kommunal har det varit en självklarhet att våra medlemmar ska ha löneökningar motsvarande vad andra på arbetsmarknaden fått. Det har vi nu fått även i det här avtalet. Det är bra att vi är överens med arbetsgivarna om det, säger Lenita Granlund, Kommunals avtalssekreterare.

Enligt avtalet höjs lönerna med i snitt 1660 kronor under avtalsperioden, fördelat på 560 kronor från den 1 november 2017, 510 kronor den 1 november 2018 och 590 kronor den 1 november 2019. Avtalet ger också höjningar av lägstalöner och ersättningar med 6,5 procent under avtalsperioden.

 

Presskontakt

Kommunals pressjour, 010-442 71 30

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *