Kommentar till effekterna av oljebolaget Nynas ansökan om företagsrekonstruktion

| 13 december, 2019 | 0 kommentarer

Nordic Waterproofing har tagit del av uppgifter i medier om att Nynas AB (publ) idag har lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion. Nordic Waterproofings initiala bedömning är att effekterna av Nynas beslut inte påverkar Nordic Waterproofings verksamhet.

Ledningen i Nordic Waterproofing har under en längre tid följt utvecklingen i Nynas, en viktig leverantör av bitumen som är en råvara som används till flera av Nordic Waterproofings nyckelprodukter. Koncernen har valt att i ökande grad komplettera med fler leverantörer för att säkra leveranser av bitumen i det fall Nynas inte längre kan fullfölja sina åtaganden.

”Vi har sedan en tid bevakat utvecklingen av den politiska situationen i Venezuela och vilka effekter de amerikanska reglerna om export av oljeprodukter skulle kunna få för vår huvudleverantör av bitumen. Vi har planerat för en situation som den som nu uppstått”, säger Martin Ellis, VD & Koncernchef Nordic Waterproofing Holding A/S. ”Vår produktion är begränsad under vinterperioden och bedömningen i dagsläget är därför att koncernens verksamhet inte kommer att påverkas som en följd av Nynas beslut.”

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december 2019, kl. 18:30 CET.

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Olin, CFO och investerarrelationer
Telefon: 0708 29 14 54
E-post: [email protected]

Nordic Waterproofing en av de ledande aktörerna på tätskiktsmarknaden i Nordeuropa. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter och lösningar för taktätskikt i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Belgien, Nederländerna, Polen, Storbritannien och Tyskland. Nordic Waterproofing tillhandahåller även installationstjänster genom helägda dotterbolag i Finland och genom delägda franchisebolag i Danmark. Nordic Waterproofing marknadsför sina produkter och lösningar under flera varumärken med mångårig historia, varav de flesta tillhör de mest etablerade och välkända varumärkena för tätskikt på sina respektive marknader, exempelvis Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Nortett, SealEco, SPT-Painting, Distri Pond, Taasinge Elementer, RVT och Veg Tech. Nordic Waterproofing Holding A/S är noterat i Mid Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm med kortnamn NWG.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *