Komplettering: Nytt avtal där Prebonas näringslösning för snittblommor ingår

| 28 april, 2022 | 0 kommentarer

Med hänvisning till föregående PM avseende ett nytt avtal inom samarbetet med OptiBoost korrigeras härmed uppgiften avseende de löpande intäkterna. Estimatet om löpande intäkter upp till 2 mkr avser den initiala 2-3 årsperioden.

Ursprungligt PM med korrigering inlagd

Inom ramen för samarbetet med OptiCept och Syngenta har OptiCept ingått ett kommersiellt avtal för behandling av rosor med DAGAB i syfte att förlänga livslängden på dessa (för ytterligare information se opticept.se).

Det kommersiella avtalet innebär att behandlingen av blommor startas så snart som möjligt. Avtalet beräknas vara värt upp till ca 2 mkr i löpande intäkter för Prebona under den initiala 2-3 årsperioden. Prebona levererar näringslösningen till OptiBoost applikationen.

Dagab ansvarar för produktutveckling, inköp och logistik för Axfood-koncernen som är Sveriges näst största dagligvaruleverantör med ca 20% av marknaden. Bland butikskedjorna ingår bland annat Hemköp, Willys och CityGross. DAGAB har en stark miljöprofil och avtalet är ett steg i att ytterligare stärka sitt hållbarhetstänk och minska svinn i blomstersegmentet samtidigt som konsumenterna erbjuds en bättre produkt.

OptiBoost är ett system som förlänger hållbarheten för behandlade snittblommor samtidigt som färg och lukt bevaras. Dagab har utfört tester som påvisar ökad försäljning och kraftigt minskat svinn för behandlade snittblommor. OptiBoost inkluderar näringslösningar från Prebona.

-Det här första avtalet mot ledande dagligvarukedjor är en viktig milstolpe för utvecklingen av den nordiska hemmamarknaden samt för den internationella lanseringen då avtalet beräknas ha stark signalverkan inom branschen, säger Patrik Bernstein, VD Prebona.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: [email protected]

Prebona AB (publ) är ett materialteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena AirCare, SurfaceCare, AgriCare samt HealthCare. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella material och ytbeläggningar. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på Spotlight Stockmarket. För mer information se www.prebona.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.