Konecranes emitterar ESG-länkat Schuldschein-lån på 300 MEUR med stark efterfrågan från investerare

| 13 juli, 2022 | 0 kommentarer

KONECRANES ABP PRESSMEDDELANDE 13 juli 2022 kl. 09.30

 

Konecranes emitterar ESG-länkat Schuldschein-lån på 300 MEUR med stark efterfrågan från investerare

 

Konecranes har emitterat ett Schuldschein-lån på totalt 300 MEUR. Lånet är kopplat till hållbarhet och består av delbelopp med rörlig och fast ränta med maturiteter fram till 2026, 2027 och 2023. Räntans marginal kommer att justeras baserat på Konecranes ESG-kvalificering från EcoVadis, som för tillfället ligger på nivån ’Guld’. Bolaget kommer att sträva efter att ytterligare förbättra sin prestanda inom ESG genom verkställandet av sin hållbarhetsstrategi.

 

Emitteringen övertecknades och den starka efterfrågan från investerare möjliggjorde det för bolaget att utöka det slutliga beloppet till 300 MEUR från det ursprunglig 150 MEUR. Transaktionen stöddes av representanter från tyska och internationella finansiella institutioner. Intäkterna kommer att användas till återfinansiering och koncernens allmänna behov.

 

“Emitteringen av vårt andra Schuldschein-lån stärker vår långsiktiga finansieringsstruktur och utgör en viktig källa till investerardiversifiering. Dessutom förstärker den vårt åtagande för ESG genom att koppla vår prestanda inom hållbarhet med finansieringen”, säger Tomi Hintikka, Group Treasurer på Konecranes.

 

Commerzbank Aktiengesellschaft och Landesbank Hessen Thüringen (Helaba) var delat de huvudsakliga arrangörerna av transaktionen.

 

 

KONECRANES ABP

Kiira Fröberg

Direktör, investerarrelationer

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Tomi Hintikka

Group Treasurer

tfn +358 (0) 20 427 2042

 

Kiira Fröberg

Direktör, investerarrelationer

tfn +358 (0) 20 427 2050

 

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har kring 16 600 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

DISTRIBUTION

Nasdaq Helsinki

Stora medier

www.konecranes.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.