Konecranes tar hem order på två ytterligare kranar på pråm från Kina

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Under första kvartalet 2021 beställde Jiangsu Zhenjiang Shipyard i Kina två ekoeffektiva Konecranes Gottwald Model 8-kranar. Kranarna kommer användas av Cosco Shipping Bulk Co. Ltd. (Cosco Bulk) utanför Guineas kust i Afrika.

Guineas gruvindustri har expanderat, och landet har en av världens största bauxitreserver. Cosco Bulk, ett dotterbolag till det världsledande rederiet China Cosco Shipping Corporation Limited, behövde fler kranar för att klara de ökade volymerna.. De två nya kranarna ska användas för att lasta om bauxiten som används till aluminiumtillverkning från flodpråmar till havsgående fartyg och blir del av en uppsättning om totalt 12 Konecranes Gottwald-kranar på pråm i regionen.

”Det är alltid trevligt då en nöjd kund lägger en till order”, säger Jerry Fann, försäljningschef för Konecranes Port Solutions. ”Vår teknik har igen visat att den klarar tuffa förhållanden. Mängden Konecranes Gottwald kranar på pråm ökar runtom i världen och vi har konsoliderat vår ledande position inom denna marknad. Sedan de lanserades 2004 har egenskaperna i våra kranar på pråm utvecklats stadigt, och vi fortsätter att förbättra dem i takt med att ny teknik utvecklas.”

Kranarna är specialbyggda för att användas till på öppna hav och har en maximal räckvidd på 43 meter och en kraftig 63 tons gripkurva för oavbruten hantering av torr bulk. Eftersom de är utformade i enlighet med ”Lloyd’s Register Code for Lifting Appliances in a Marine Environment”, får de användas vid vindstyrkor på upp till 24 m/s och våghöjder upp till 2,5 meter.

Mer information 
Jerry Fann, försäljningschef, Konecranes Port Solutions
E-post: [email protected], telefon: +86 1855 906 0108 

Mer information för investerare och analytiker
Kiira Fröberg, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2020 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har cirka 16 900 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *