Connect with us

Marknadsnyheter

KPMG:s Global Automotive Executive Survey: Optimism om långsiktig tillväxt dämpas av realism

Published

on

KPMG:s årliga globala undersökning Global Automotive Executive Survey visar att trots svåra tider som en följd av bland annat ökad inflation och kostnader för finansiering, ser beslutsfattare mer optimistiskt på de kommande fem åren jämfört med föregående år. Förväntningarna på den globala försäljningen av (EV) elektrifierade fordon har kommit ner på mer realistiska nivåer. Oron kring störningar av leveranser och tillgång på komponenter är fortsatt stor.

– KPMG:s 23:e årliga undersökning Global Automotive Executive Survey visar att 83% av beslutsfattarna inom fordonsindustrin och närliggande branscher är övertygade om att branschen kommer att se mer lönsam tillväxt under de kommande fem åren jämfört med 53% i fjol. Undersökningen visar dock att de har blivit mer försiktiga med resultat på kort sikt med tanke på den motvind som makroekonomin står inför, kommenterar Christoffer Sellberg, Partner och Head of Automotive på KPMG.

Insikter från Global Automotive Executive Survey:

 • Framtida drivlinor
  Världens ledare förväntar sig att marknadsandelen för elbilar kommer att växa till cirka 40% av den totala bilförsäljningen år 2030. Förra året var prognoserna så höga som 70%. Förväntningarna på elbilsförsäljning i Japan, Indien och Brasilien är nu mycket mer försiktiga.

Det finns dock en större tilltro till att elbilar kommer att uppnå kostnadsparitet med fordon med förbränningsmotorer utan statlig hjälp. Åttiotvå procent tror att elbilar under de kommande 10 åren kommer att efterfrågas utan statliga subventioner.

 • Digitala konsumenter
  Köpbeslut under de kommande fem åren kommer att handla om förtroendet för varumärke och prestanda. Datasekretess och säkerhet är också fortsatt nyckelfaktorer i köpbeslut.

Bilkunder förväntas handla alltmer online och vara villiga att betala prenumerationsavgifter för mjukvarutjänster. Bilförsäkringsmarknaden ses som en tillväxtmöjlighet för biltillverkarna.

 • Sårbara leveranskedjor
  Världens ledare är fortfarande mycket oroade över leveranser av råvaror och komponenter, liksom föremål som special stål och lätta material som är avgörande för bränsleeffektivitet och batteriräckvidd. Biltillverkarna svarar på sårbarheten genom att fokusera på near-shoring och on-shoring, i ett försök att minska beroendet av endast ett eller två länder.
 • Ny teknik och nya aktörer
  Många av världens ledare tror att Apple kommer att gå in på bilmarknaden och bli ledande inom elbilar år 2030. 9 av 10 säger att startups kommer att ha en betydande effekt på bilindustrin. Mer än en av fem säger att de är extremt benägna att sälja icke-strategiska delar av sina företag. Kontraktstillverkning kommer att bli ännu mer strategiskt i framtiden.

Ta del av hela undersökningen:
KPMG:s Global Automotive Executive Survey: – KPMG Sverige (home.kpmg)

Om KPMG Global Automotive Executive Survey
KPMG Global Automotive Executive Survey baseras på svar från 915 globala ledare inom fordonsindustrin och angränsande industrier i oktober 2022. 207 vd:ar har svarat på enkäten, tillsammans med 209 andra chefer på C-nivå, 293 chefer för affärsenheter och avdelningar och 205 affärsenhetschefer. Femton procent arbetar för biltillverkare och 15% för Tier-1-leverantörer. Sexton procent är anställda av informations- och kommunikationsteknikföretag. Trehundrafemtioen arbetar på företag med årliga intäkter på mer än 1 miljard dollar.  De två länder som har flest svar är USA (28%) och Kina (17%). Europa har 29 % av de svarande, med 26% i Indien, Japan, Sydkorea, Australien, Thailand, Indonesien, Kanada, Latinamerika, Sydafrika och Saudiarabien.

Johanna WestinPress- och PR-ansvarig076-525 01 [email protected]

Om KPMG
KPMG är ett globalt nätverk med fler än 219 000 revisorer och rådgivare i över 147 länder. Tillsammans är vi ett av världens ledande kunskapsföretag med en mission att tillsammans med våra kunder skapa trygghet och bidra i förändring. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning. KPMG AB består av 2000 medarbetare i Sverige, Lettland och Litauen. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.