Länsförsäkringar anmäler en personuppgiftsincident till IMY

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Länsförsäkringar anmälde i måndags den 7 juni en möjlig personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten, IMY.

Incidenten upptäcktes efter att felet påtalats av SR Ekot onsdagen den 2 juni. Länsförsäkringar kunde den 4 juni konstatera att en funktion för riktad marknadsföring, ”avancerad matchning”, på webbplatsen av misstag varit påslagen. Funktionen kan exponera besökare som fyllt i formulär på vår webbplats mot Facebook.

Länsförsäkringar har fattat beslut om att inte använda funktionen ”avancerad matchning”, men ett handhavandefel gjorde att funktionen av misstag slogs på den 10 mars. Den stängdes av omedelbart när det upptäckes den 4 juni.

I måndags morse lämnade Länsförsäkringar in en anmälan för en möjlig personuppgiftsincident till IMY.

– Vi ser allvarligt på händelsen och ber våra besökare på vår webbplats om ursäkt. Det här är ett fel som orsakats av den mänskliga faktorn. Nu vidtar vi åtgärder som gör att misstaget inte ska kunna upprepas, säger Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd, Länsförsäkringar AB.

Länk till Länsförsäkringars pressrum

Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

För ytterligare information kontakta:

Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd, Länsförsäkringar AB, telefon 08 – 588 424 50

Presskontakt, telefon 08-588 41850

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *