Latour Årets Finansprofil 2020

| 3 februari, 2021 | 0 kommentarer

Latour är Årets Finansprofil 2020. Med framsynthet och industriell kompetens har företaget skapat långsiktiga och hållbara värden för såväl aktieägare som samhälle anser FinansKompetensCentrums jury.

– Priset är ett kvitto och väldigt gott betyg på det våra medarbetare i såväl moderbolaget som i våra dotterbolag har åstadkommit under väldigt lång tid, säger Latours ekonomichef Anders Mörck.

Årets Finansprofil delas årligen ut av FinansKompetensCentrum till en person som har gjort en speciell insats inom finansområdet och satt Göteborg på finanskartan i Sverige. I år går priset för första gången inte till en person utan till ett företag, Göteborgsbaserade Investment AB Latour, som enligt juryn framgångsrikt har investerat i företag med egna produkter och en stor utvecklingspotential baserad på viktiga globala megatrender.

”Med framsynthet och industriell kompetens har man skapat långsiktiga och hållbara värden för såväl aktieägare som samhälle”.

Latours ekonomichef Anders Mörck fick ta emot priset från Business Region Göteborgs vd Patrik Andersson i samband med FinansKompetensCentrums årliga arrangemang Super Summit – Makroekonomiskt forum (i år digitalt).  

– Priset är ett kvitto och väldigt gott betyg på det våra medarbetare i såväl moderbolaget som i våra dotterbolag har åstadkommit under väldigt lång tid. Det är väldigt positivt, inte minst med tanke på hur dystra tider det är annars i vår omvärld för tillfället. Då kan det värma lite extra att få en utmärkelse, säger Anders Mörck.

– Vi jobbar med hållbara bolag och med en långsiktig strategi där vi försöker hitta bolag som gör nytta för sina kunder eller för samhället i stort genom sina produkter. Vi har försökt vara långsiktiga ända sedan starten för över 30 år sedan och under lång tid konstaterat att man inte kan vara långsiktig om man inte också är hållbar.

Årets Finansprofil har delats ut sedan 2003. De senaste tre årens pristagare är Nanna Stranne och Mai Thai, Grundare av Sigmastocks (2017), Hans Oscarsson, CFO Volvo Cars (2018) samt Klementina Österberg, vd GU Ventures (2019).

FinansKompetensCentrum som drivs av Business Region Göteborg är ett professionellt finansnätverk som förser medlemmarna med kunskap, kontakter och inspiration. Föreningen är öppen för företag, förvaltningar, högskolor/universitet och andra som har intresse av att utveckla Göteborgs finansiella kompetens. Genom att skapa mötesplatser för finansbranschen och vara lyhörd för aktuella ämnen och trender bidrar FinansKompetensCentrum till att stärka det finansiella klustret i Göteborgsregionen vilket är en förutsättning för ett hållbart och livskraftigt näringsliv.

https://www.finanskompetenscentrum.se/

Kontakt:

Karin Eriksson, verksamhetsansvarig FinansKompetensCentrum,
031-367 61 59, [email protected]

Bengt Kjellin, presschef
031-367 61 64, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *