Led tillitsbaserat och öka effektiviteten, förbättra leveransen och arbetsmiljön – med hjälp av ny bok

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Många verksamheter stävar mot att bli tillitsorienterade, vilket påverkar ledarskapet. Charlotta Lundgrens nya bok, utgiven av Liber, handlar om varför ditt företag ska sträva efter mer tillit i ledarskapet och ger dig kunskaper om hur du stöttar teamet och medarbetares utveckling.


 

– När jag utbildar inom tillitsbaserat ledarskap får jag ofta frågan: ”Finns det ingen bok om tillitsbaserat ledarskap som beskriver hur man gör?” Nu gör det det. Ingen instruktionsbok men en handbok, säger Charlotta Lundgren.

Vad innebär det att leda med tillit? Hur kan chefen lita på att medarbetarna är beredda att axla mer ansvar? Hur kan chefen utan att ha full kontroll veta att medarbetarna prioriterar verksamhetens bästa? Det tillitsbaserade ledarskapet ökar handlingsutrymmet för medarbetare och skapar ett klimat som gynnar gemensam problemlösning. Det i sin tur leder till ökat engagemang och större effektivitet i verksamheten. Tillitsbaserat ledarskap innehåller konkreta övningar och verktyg att använda i det dagliga arbetet men också en mängd reflektions- och dialogfrågor som kan användas för att fördjupa den gemensamma förståelsen på arbetsplatsen. Den vänder sig till chefer som vill använda tillitsbaserad ledningsfilosofi i praktiken, i såväl offentliga som privata verksamheter. Även medarbetare kan med fördel använda boken för att utvecklas i takt med verksamheten.

 Charlotta Lundgren är leg. Psykolog och organisationskonsult och har mångårig erfarenhet av utvecklingsarbete inom såväl privata som offentligt finansierade verksamheter. Hon arbetar med organisationsutveckling, ledarskap, medarbetarskap och grupprocesser. Hon har de senaste åren utbildat och stöttat många organisationer att ställa om till en verksamhet med tillit som grund. Charlotta driver företaget Proredo AB i Göteborg och är en del av Tillitspsykologerna.

ISBN: 47-14201-9

För intervju eller recensionsexemplar, kontakta: 
Nathalie Olsson,  Sociala medie- och PR-ansvarig, [email protected]

Liber är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Genom samarbete med de främsta forskarna och författarna erbjuder vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur av hög kvalitet. Med målet att alla ska lyckas med sina studier står vi för kunskap som gör skillnad – genom hela livet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *