‘Leva Life’ är Viaplays senaste Original för unga vuxna

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer
  • Kristallen-vinnaren Hanna Ardéhn (‘Störst av allt’), Tina Pour Davoy (‘Eagles’) och Doreen Ndagire (‘Comedy Queen’) syns i det åtta avsnitt långa dramat
  • ‘Leva Life’ regisseras av förstagångsregissören Susanne Thorson (‘ALEX’) och produceras av FLX 
  • Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022

Kristallen-vinnaren Hanna Ardéhn (‘Störst av allt’), Tina Pour Davoy (‘Eagles’) och Doreen Ndagire (‘Comedy Queen’) innehar huvudrollerna i Viaplays senaste Original för unga vuxna, ‘Leva Life’. Susanne Thorson (‘ALEX’) gör sin regissörsdebut med denna åtta avsnitt långa dramaserie, som följer tre vänner som plötsligt möter en förödande händelseutveckling. ‘Leva Life’ spelas just nu in i Stockholm, och produceras av FLX och har exklusiv premiär på Viaplay under 2023.

Tumören som upptäcks i magen på 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) är stor – men hennes drömmar och planer är ännu större. Nora vägrar att ge upp hoppet och fortsätter sin journalistkarriär, trots ansträngande kemoterapi och den konstanta dödsrädslan. Tillsammans med sina vänner Alina (Tina Pour Davoy) och Doris (Doreen Ndagire) är hon redo att leva life.

Hanna Ardéhn: Jag är så tacksam att jag får vara en del i att berätta den här historien. Jag blev så berörd av hur dödens närhet gör att alla stunder vi har kvar blir så värdefulla. Det blir en utmaning både i det psykiska och fysiska att gestalta den här rollen och jag är glad att jag har ett fantastiskt team runt om mig i det här.”

Filippa Wallestam, Viaplay Group Chief Content Officer: “Vårt senaste Viaplay Original är en serie för unga vuxna med något att säga till alla. ‘Leva Life’ ger ett hoppfullt perspektiv till en av de tuffaste situationerna en person kan genomgå. Det enormt talangfulla teamet, som inkluderar några av Nordens största nya stjärnor, fullkomligt överrumplade oss med sin pitch – och jag är säker på att de kommer göra detsamma för Viaplay-tittare med denna oförglömliga serie.”

‘Leva Life’ (engelsk titel: ‘Live Life’) är skriven av Carl-Petter Montell, Vera Herngren och Felicia Danielsson, baserad på en idé av Susanne Thorson och Lovisa Ström. Serien produceras av Moa Blom Kornblad på FLX och exekutiva producenterna är FLX:s Julia Lennartsson och Jonas Åhlund, och Viaplay Groups Oskar Arulf.

‘Leva Life’ distribueras globalt av Viaplay Content Sales.

Om Viaplay Originals

Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022. Kommande Originals är ‘Det är något som inte stämmer’; ‘Det kunde varit vi’; ‘Threesome’ säsong två; ‘R.S.V.P.’; ‘Fästningen’; ‘The Hunt for Jasper S.’; ‘Liv Ullmann: The Road Less Travelled’; ‘Den som dräper’ säsong tre; ‘Förhöret’ säsong tre; ‘Meningen med livet’; ‘Something Stupid’; ‘The Guilty’; ‘Stockholms Blodbad’; ‘Delete Me’ säsong två; ‘Pojkar’; ‘Drömmaren – Karen Blixen blir till’; ‘Fenris’; ‘Guldtransporten’; ‘Billy the Kid’; ‘Last Light’; ‘Cell 8’; ‘Elvira’; ‘North Sea Connection’; ‘Limbo’; ‘Litvinenko’; ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Polish Murderesses’; ‘Black Dog’; ‘Freedom of the Swallow’; ‘Heder’ säsong tre; ‘Lyckoviken’ säsong fyra; ‘Pørni’ säsong tre; ‘Hilma’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘What about Monica’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Stella Blómkvist’ säsong två; ‘The Swarm’; ‘Perfect People’; och ‘Margeaux’.

Två engelskspråkiga storfilmer kommer att produceras av Viaplay varje år. Bolaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella streamingutmanaren. Vår streamingtjänst Viaplay finns i alla nordiska och baltiska länder, Polen, USA och Nederländerna, och vi expanderar snabbt med lansering i Storbritannien under 2022, följt av Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.