Lifco avyttrar det estniska bolaget Hekotek

| 26 april, 2022 | 0 kommentarer

Lifco har tecknat avtal om att avyttra samtliga aktier i det estniska bolaget Hekotek. Bolaget erbjuder utrustning till sågverk huvudsakligen i Ryssland.

Hekotek har 130 anställda och omsatte 2021 cirka 40 MEUR. Bolaget är baserat i Tallinn i Estland och har ingått i affärsområdet Systems Solutions, division Skog. Köpare är ledningen i bolaget som före transaktionen ägde 17,5 % av aktierna. Avyttringen beräknas genomföras i maj 2022.
 

Avyttringen kommer inte att ha någon väsentlig effekt på Lifcos resultat och finansiella ställning under 2022.

För mer information, kontakta gärna:

Per Waldemarson

VD och koncernchef Lifco

E-post [email protected]

Åse Lindskog
Media och investerarrelationer
Tel 0730 244 872, e-post
[email protected]

Om Lifco

Lifco erbjuder ett tryggt ägande för små och medelstora företag. Lifcos affärsidé är att förvärva och utveckla marknadsledande nischverksamheter med potential att leverera uthållig resultattillväxt och goda kassaflöden. Lifco styrs av en tydlig filosofi som innebär att bolaget är långsiktigt, har fokus på lönsamhet och har en starkt decentraliserad organisation. Koncernen har tre affärsområden: Dental, Demolition & Tools och Systems Solutions. Vid årsskiftet 2021 hade Lifco 198 rörelsedrivande bolag i 31 länder. År 2021 omsatte Lifco 17,5 miljarder SEK med ett EBITA-resultat på 3,7 miljarder SEK och en EBITA-marginal på 21,2%. Läs mer på www.lifco.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.