Liljeholmtorget Galleria arrangerar hållbart shoppingevent

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

Den 7 maj ordnar Liljeholmstorget Galleria heldagseventet ”En grönare lördag” där besökarna får inspiration och hållbara vardagstips, och kan passa på att byta både växter och kläder med varandra samt se sina slitna sneakers få nytt liv.  

Sneakerstvätten är på plats för att ge smutsiga och slitna skor en ny chans och ett längre liv.

Hållbarhet blir allt viktigare inom detaljhandeln. Enligt Svensk Handel har två av tre konsumenter köpt en begagnad vara det senaste året. Intresset märks inte minst inom modets second hand, där till exempel Myrorna har flyttat in hos MQ Market och Arkivet har öppnat en flaggskeppsbutik vid Sergels Torg. En sorts butiker som tidigare bedrivit handel i källarlokaler återfinns nu på fina gatan och i köpcentrum.

Liljeholmstorget Galleria var en av de första att lyfta in second hand i butiksutbudet i och med att Stadsmissionen öppnade redan 2009.

– Vår förhoppning då var att fler skulle upptäcka hur roligt och smart det är att handla second hand, och så har det verkligen också blivit. I dag känns det som en självklarhet att erbjuda nytt och återanvänt som säljs sida vid sida, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon, som äger och driver Liljeholmstorget Galleria. 

Under ”En grönare lördag” är det dock mer fokus på att återanvända än på att köpa nytt. Stadsmissionen ordnar till exempel en klädbytarstudio där kunderna kan lämna in tre plagg de inte längre behöver och få en voucher som kan bytas mot ett annat valfritt plagg, medan Sneakerstvätten är på plats för att ge smutsiga och slitna skor en ny chans och ett längre liv.

Dessutom kan besökarna byta sticklingar med varandra eller lämna in växter de inte längre kan ta hand om, och få lära sig mer om allt från Liljeholmstorgets miljöarbete till hur man städar hemmet klimatsmart.

– Som fastighetsägare vill vi vara med i skapandet av ett långsiktigt hållbart samhälle tillsammans med våra hyresgäster och besökare. Alla kan bidra genom att handla hållbart och tänka cirkulärt och i vår strävan efter att göra våra handelsplatser så hållbara som möjligt känns det roligt om vi kan inspirera och engagera fler, säger centrumchefen Sandra Perslund.

För mer information, kontakta:
Sandra Perslund, centrumchef: [email protected] 08 562 532 49
Peter Brodd, affärsområdeschef: [email protected]

Se även: https://www.liljeholmstorget.se/aktuellt/12162/Heja-hallbart

Citycon har en stark position som ägare, förvaltare och utvecklare av blandade centrummiljöer, med ett nordiskt fastighetsbestånd värderat till totalt 4,5 miljarder Euro. Företaget strävar efter att skapa långsiktigt hållbara områden – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Bolaget har 34 köpcentrum varav 6 i Sverige. Dessa köpcentrum är centralt placerade i knutpunkter för kollektivtrafik och möter kundernas dagliga behov av livsmedel, hälsovård och tjänster. Därtill driver Citycon ett antal större stadsomvandlingsprojekt med syfte att skapa attraktiva, trygga livsmiljöer för människor och företag. Citycon är noterat på Nasdaq Helsingfors och har en klassificering hos Moody’s (Baa3) och Standard & Poor’s (BBB-). Läs mer på www.citycon.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.