Linda Säresand utses till VD för nybildade Storytel Books AB

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Linda Säresand, vice VD för Norstedts Förlagsgrupp, utses till VD för nybildade dotterbolaget Storytel Books AB (“Storytel Books”) när koncernmodern Storytel AB samlar sina helägda bokrelaterade verksamheter i ett bolag. Linda Säresand blir med detta även styrelseordförande i förlagen Norstedts Förlagsgrupp (SWE), Gummerus (FIN) och People’s (DEN).

Linda Säresand har lång erfarenhet från bokbranschen och kom till Norstedts Förlagsgrupp 2011, där hon haft ett flertal nyckelpositioner, varav senast vice VD.
Den 4 maj tillträder hon sin nya roll som VD för Storytel Books. 

I Linda Säresands VD-uppdrag ingår bland annat att utveckla förlagens strategiska samarbete inom rättigheter, juridik, affärsutveckling och affärsstödjande system, samt att stödja Storytels globala expansion genom förlagsförvärv.
 
– Storytel Books skapar en enorm styrka och möjlighet för förlagen inom koncernen att ytterligare stärka samarbetet och utveckla vårt gemensamma författarerbjudande.

– Jag ser verkligen fram mot att bygga Storytel Books tillsammans med förlagens VD:ar. Vi har en stark ställning på en marknad i omställning, och tar en ännu tydligare position när vi samlar våra krafter. Ur ett förlagsperspektiv är det dessutom minst sagt spännande att vara en del av Storytels kraftfulla internationella expansion, säger Linda Säresand.

Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel AB och Storytel Books:

– Norstedts Förlagsgrupp är ett av de ledande förlagen i Norden i den pågående transformationen av bokmarknaden. Lindas grundmurade erfarenhet av affärs- och avtalsområdena, och hennes framgångar med av att skapa en hållbar affär för upphovspersoner och förlag i en ny digital era, gör henne till det perfekta valet att leda Storytel Books i en värld där konsumenterna omfamnar alla bokformat och den ökade tillgängligheten.

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på [email protected] samt 08-528 00 399.

För mer information, vänligen kontakta:
 Dan Panas, Head of Global Communications & PR, Storytel AB
Email: [email protected]
Tel: +46 70 186 52 90     

Om Storytel
Storytel är en av världens största abonnerade streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, och erbjuder lyssning och läsning av mer än 500 000 titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytels förlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt välkända nordiska förlag som Norstedts Förlagsgrupp, People´s och Gummerus. Storytel finns idag på över 20 marknader och har sitt huvudkontor i Stockholm.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *