Lindab förvärvar brittiskt ventilationsbolag specialiserat på avancerade brandsäkerhetssystem

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Lindab kompletterar sin verksamhet i Storbritannien med förvärvet av DiSYS Technologies Ltd. Med förvärvet får Lindab tillgång till avancerad teknik för brandskydd i ventilationssystem.

DiSYS Technologies har utvecklat produkter för att i realtid styra brand- och rökgasspjäll i ventilationssystem. Enheter kan läggas till och tas bort ur respektive brandzon, vilket ger kunden möjlighet att på ett flexibelt sätt förändra sitt system över tid. DiSYS Technologies erbjuder även underhåll av brandsäkerhetsprodukter i ventilationssystem och har ett flertal kundkontrakt i England och Irland. Med förvärvet kan Lindab skapa ett komplett erbjudande för brandsäkerhet med produkter, övervakning och systemunderhåll.

”Brandsäkerhet är ett område som växer i betydelse och vi är mycket glada över att välkomna DiSYS Technologies till Lindab”, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. ”Med sin erfarenhet och kompetens inom brandsäkerhet kommer de att stärka oss på den brittiska  marknaden. Lindabs produkter lämpar sig väl att integreras med DiSYS system och där har vi redan idag ett välfungerande samarbete. Vi är också mycket glada över att Phil Watts, Teknisk chef och en av grundarna av DiSYS, kommer fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.”

”Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som delar vår övertygelse om att detta är ett produktområde att satsa på. Med Lindabs brandsäkerhetsprodukter och vår styrning kommer vi att kunna skapa ett ännu starkare erbjudande till våra kunder. Vi kan dra nytta av Lindabs kundrelationer samtidigt som vi bidrar med vår expertis.”, säger Phil Watts, Teknisk chef för DiSYS Technologies.

DiSYS Technologies är baserade i Llanelli i sydvästra Wales. Bolaget omsätter ca 18 MSEK årligen och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs rörelsemarginal. DiSYS Technologies har 10 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

Läs mer om DiSYS Technologies på deras hemsida: https://www.disystechnologies.com/

Kontakt

Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: [email protected]
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: [email protected]
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Kort om Lindab

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och miljötänkande.

Koncernen omsatte 9 648 MSEK år 2021 och är etablerad i 20 länder med cirka 4 900 medarbetare. Norden stod för 55 procent av försäljningen 2021, Västeuropa för 29 procent, Centraleuropa för 14 procent och Övriga marknader för 2 procent.

Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap, under kortnamnet LIAB.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.