Lindab slutför förvärvet av danska Muncholm, specialister på produkter till plåtslagare

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Den 8 juni annonserade Lindab förvärvet av Muncholm A/S, Danmarks ledande grossist för plåtslagare. Förvärvet var villkorat av godkännande från danska konkurrensmyndigheter, vilket erhölls den 30 juni. Lindab har idag slutfört förvärvet och Muncholm kommer att vara del av Lindab från den 6 juli.

Muncholm bearbetar stål, zink, koppar och aluminium samt erbjuder lösningar för tak och fasader. Bolaget är ledande på aluminiumfasader och självbärande tak och har även ett omfattande erbjudande av maskiner och verktyg. De är kända för sin höga servicenivå och för att erbjuda kunden support med ritningar och byggexpertis.

Muncholm har sin verksamhet i Hadsten utanför Århus i Danmark. Bolaget omsätter ca 250 MSEK årligen och har 20 medarbetare. Rörelsemarginalen är i linje med Lindabs rörelsemarginal.

Läs mer om Muncholm på deras hemsida: https://muncholm.dk/

Kontakt

Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: [email protected]
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: [email protected]
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

 

Kort om Lindab

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. I norra Europa har Lindab även ett omfattande erbjudande av tak, fasader och takavvattning. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och miljötänkande.

Koncernen omsatte 9 648 MSEK år 2021 och är etablerad i 20 länder med cirka 4 500 medarbetare. Norden stod för 55 procent av försäljningen 2021, Västeuropa för 29 procent, Centraleuropa för 14 procent och Övriga marknader för 2 procent.

Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap, under kortnamnet LIAB.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.