Lindab slutför förvärvet av ventilationsdistributören Felderer

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Den 1 mars annonserade Lindab förvärvet av den tyska ventilationsdistributören Felderer. Förvärvet var villkorat av godkännande från tyska konkurrensmyndigheter, vilket erhölls den 30 mars. Lindab har idag slutfört förvärvet och Felderer kommer att vara del av Lindab från den 29 april.

Felderer är en av Tysklands största distributörer av ventilationsprodukter såsom kanaler, ljuddämpare, bafflar och brandskyddsprodukter. De tillverkar även cirkulära ventilationskanaler i egen regi. Försäljning och distribution sker på sju orter i södra och västra Tyskland. Med förvärvet mer än fördubblas Lindabs omsättning i Tyskland, samtidigt som Lindab får en stark ställning i hela landet.

Felderer AG har sin bas i Feldkirchen utanför München. Bolaget omsätter ca 700 MSEK årligen och har 160 medarbetare.

Läs mer om Felderer på deras hemsida: felderer.de/

Kontakt

Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: [email protected]
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: [email protected]
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Kort om Lindab

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och miljötänkande.

Koncernen omsatte 9 648 MSEK år 2021 och är etablerad i 20 länder med cirka 4 500 medarbetare. Norden stod för 55 procent av försäljningen 2021, Västeuropa för 29 procent, Centraleuropa för 14 procent och Övriga marknader för 2 procent.

Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap, under kortnamnet LIAB.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.