Lindex lyfter sitt svenska arv genom lansering av sommarkollektion med Carl Larsson-mönster

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Lindex lanserar en kollektion med mönster från Carl Larsson, som tillsammans med sin fru Karin definierade sin tid och är del av det svenska kulturarvet. En kollektion med klassiska sommarplagg som berättar en del av historien, med matchande plagg för barn, baby och dam.

Karin och Carl Larsson var banbrytande för sin tid och deras konstnärliga uttryck har gjort ett avtryck i det svenska kulturarvet. Vi är stolta över vårt svenska arv på Lindex och hur det definierar vårt fokus på design, kvalitet och hållbarhet. Så det kändes naturligt för oss att designa en sommarkollektion med en stark koppling till Karins och Carls kreativa hem” säger Inger Lundqvist, Design & Buying Manager Kidswear på Lindex.

I denna kollektion har Lindex designat klassiska sommarplagg för barn, baby och dam, för mini me-matchning. Klänningar med volangdetaljer, en mjuk sommarskjorta och accessoarer – alla med det härliga blommönstret ”De mina” av Carl Larsson. Plaggen som kommer i mjuka toner av blått, gult och korall, är gjorda av ekologisk bomull och är GOTS-certifierade.

De svenska konstnärerna Karin och Carl Larsson var aktiva under slutet av 1800-talet och deras konstnärskap levde i stark symbios. Karins kreativa kraft och konstnärliga smak är en mycket viktig komponent i Carls konst. Den vågade inredningen, de moderna textilierna, de rustika möblerna – det mesta designat av henne själv. Karin skapade hemmet som Carl avbildade och tillsammans står de bakom motiv som har kommit att representera en bild av Sverige och som uppskattas världen över.

Kollektionen finns på lindex.com och i utvalda butiker med start i maj.

Se alla bilder och plagg här.

För mer information, kontakta;

Olivia Björklund, PR Executive
E-mail: [email protected] 

Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med cirka 440 butiker på 18 marknader och försäljning online världen över genom tredjepartssamarbeten. Lindex erbjuder ett inspirerande och prisvärt mode och sortimentet omfattar flera olika koncept inom dam-, barn-, underkläder och kosmetik. Lindex växer, både genom egna kanaler, franchise och tillsammans med globala modeplattformar. Lindex högre syfte är att stärka och inspirera kvinnor överallt, och Lindex hållbarhetslöfte är att göra skillnad för framtida generationer genom att stärka kvinnan, respektera planeten och stå upp för mänskliga rättigheter. Lindex är ett helägt dotterbolag till Stockmann Oyj Abp. Ytterligare information finns på www.lindex.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.