Linus Byström ny vd i Ortoma AB

| 16 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 16, 2017 15:00 CET

Linus Byström tillträder den 16 november 2017 som verkställande direktör för Ortoma och ersätter därmed Matts Andersson. Matts kvarstår som CTO (Chief Technology Officer) i Ortoma.

Linus har en civ. ing. examen i elektroteknik med industriell ekonomi, från Lunds Tekniska Högskola. Han är också diplomerad inom European Patent Litigation från Université Robert Schuman (Strasbourg III). Tidigare erfarenheter omfattar bland annat chefskap för immaterialrättsavdelningen inom Nobel Biocare, där han arbetade med internationella strukturaffärer och viktiga förhandlingar i nära samarbete med Business Development. Linus är sedan flera år delägare i Ortoma och har deltagit i bolagets utveckling av patentportfölj, samt strategier inom utveckling och försäljning. 

”- Det är mycket positivt att vi rekryterat Linus Byström som vd till Ortoma. Linus kompetensprofil kombinerat med hans erfarenhet av Ortoma passar mycket väl in i den utvecklingsfas bolaget är inne i. Vi kan nu utan att tappa fart accelerera utvecklingen av Ortoma Treatment Sy
ste
m

(OTS

) vad gäller både industriella kontakter, försäljning, återförsäljarnät och den amerikanska marknaden. Jag vill också tacka Matts Andersson för det utomordentliga arbete han lett som vd då vi under 2017 både introducerat OTS
™ 
vid två ortopedkliniker, färdigställt en 510 (k) ansökan till FDA och genomfört en lyckad nyemission. Genom att Matts kvarstår som CTO, får vi samtidigt kontinuitet i arbetet mot ortopedklinikerna.” säger Gunnar Németh, styrelseordförande. 


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Styrelseordförande Gunnar Németh

Mobil: 070-529 20 00

e-post: 
[email protected]

Om Ortoma AB (publ)

Ortoma AB utvecklar operationssystem för planering och positionering av implantat vid höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi. Syftet med bolagets operationssystem, Ortoma Treatment Solution™ (OTS) är att göra det möjligt för kirurgen att inför operation med stor precision mäta och planera i 3D för placeringen av ett ledimplantat och under operation på ett optimalt sätt positionera implantatet i patienten. Ortomas operationssystem syftar till att ge ett bättre operationsutfall för patienten, med färre komplikationer och färre efterföljande operationer – och därmed bättre långtidsöverlevnad av implantat. Ett andra syfte är att skapa ett system som enkelt kan integreras i de processer och rutiner som idag används vid operationer – och därmed öka effektiviteten. Ortoma har cirka 1 600 aktieägare och bolagets B-aktie är noterad på AktieTorget.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *