Connect with us

Marknadsnyheter

Linxon vinner order på nyckelfärdiga transformatorstationer till Vattenfall Eldistribution i Sverige

Published

on

Linxon har valts ut av den svenska region- och lokalnätsägaren Vattenfall Eldistribution att leverera 400 kV, 220 kV och 132 kV transformatorstationer till Hagby i norra Stockholm.

Linxon kommer att bygga en ny 132 kV-station med 8 fack för utgående transmissionslinjer, utöka en 400 kV transformatorstation med 2 fack samt riva och ersätta delar av ytterligare en 220 kV transformatorstation. De nya anläggningarna kommer att vara i drift till våren 2025.

”Med lång erfarenhet av nya- och uppgraderingsprojekt är vi stolta över att ta oss an detta komplexa projekt och kommer att hålla avbrotten till ett minimum under hela byggfasen”, säger Ingela Hålling, Vd för Linxon Nordics.

Vattenfall Eldistribution är den största ägaren och operatören av regionnät i Sverige och bland de tre största aktörerna inom lokalnät. De äger och driver 13 000 mil region- och lokalnät i västra, mellersta och norra Sverige och levererar el till cirka 900 000 kunder – hushåll, företag, industri och samhälle. (Källa Vattenfall Eldistribution).

Renoveringen av Hagby transformatorstation är en del av ett övergripande projekt för att möta ökade behov av strömförsörjning genom att stärka transmissionsnätet i Stockholmsregionen. I en tid av ökade energikostnader är moderniseringen utformad för att både öka prestandan och minska framtida underhållskostnader, samtidigt som den säkerställer minimal miljöpåverkan.

Linxon bygger infrastruktur för att förse världen med koldioxidfri energi. Vi söker leveransalternativ och arbetsmetoder som avsevärt minskar koldioxidutsläppen, vare sig det gäller design, upphandling och konstruktion. Det nya kontraktet bygger på ett tidigare samarbete mellan parterna, där Linxon i maj 2022 vann order från Vattenfall Eldistribution för att tillhandahålla två andra nyckelfärdiga transformatorstationer som ersätter gammal utrustning i Gullarängen och Nynäshamn.

”Vi tackar Vattenfall Eldistribution för det förnyade förtroende för Linxons expertis inom kraftöverföring och är glada över att vara en del av deras vision att uppgradera elnätets kapacitet och prestanda i Sveriges huvudstad”, tillade Ingela Hålling.

Kristina Holmström Matses
Global Head of Communications
[email protected]

Linxon grundades 2018 och kombinerar SNC-Lavalins projektledningsexpertis och Hitachi Energys branschledande tekniska kunskap i ett partnerskap som bildar ett av dagens ledande ingenjörsföretag. Linxon bygger infrastruktur för att förse världen med koldioxidfri energi genom att erbjuda nyckelfärdiga ställverk för krafttransmission, förnybar energi och transportlösningar. www.linxon.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.