L&T vinner flerårigt uppdrag för Danish Crown

| 12 juli, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm, 12 juli 2022; L&T har fått förnyat förtroende att ansvara för servicedriften vid det danska matvaruföretaget Danish Crowns anläggning i Jönköping kommun. Avtalet börjar gälla i oktober i år och löper under tre år. L&T har sedan 2009 varit leverantör till Danish Crown och samarbetet har varit mycket fruktbart för båda parter.

Köttvaror är ett känsligt livsmedel som kräver specialiserad personal med särskild utbildning och kunskap för att säkerställa perfekt hygien och säkerhet i lokaler, utrustning och hantering. L&T använder sig av bestämda scheman för kontroller och alla livsmedelskunder genomför ett stort antal tester för att mäta halter av mikroorganismer. Inga fel tillåts utan avvikelser från bestämda värden måste åtgärdas.

–Vi är glada och stolta att vi får fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Danish Crown vid företagets anläggning i Jönköping, säger Mehran Moshtagh, Enhetschef L&T Service AB. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med Danish Crown, liksom med Jönköpings kommun som vi har ett bra samarbete med. Vi vill ge vår kund en service grundad på kompetens och den förmåga vi besitter att leverera säker drift med en hög servicenivå. Vårt mål är att ge våra kunder den bästa och mest relevanta servicen när vi befäster och utvecklar vår roll som den ledande leverantören.

För att sköta hygienen i lokaler som hanterar olika typer av köttråvara krävs att medarbetarna har grundutbildning om kemikalier, mikroorganismer och vattenteknik och till exempel har förståelse för hur det fungerar med kondensering och vatten. L&T har varit marknadsledande inom detta område i Sverige sedan 2006.

–Vi ser fram emot fortsatt samarbete med L&T. De använder system och metoder som gör att vi tryggt kan ägna oss åt vår verksamhet medan vi litar på att hygien och säkerhet håller högsta nivå, säger Richard Diber, platschef Danish Crown i Jönköping kommun. Servicedriften av komplicerade fastigheter och känsliga verksamheter kräver hela tiden utveckling av leverantören. Vi uppfattar att L&T motsvarar de kraven.

För mer information vänligen kontakta 

Mehran Moshtagh, Enhetschef L&T Service AB
T: +46 709 73 48 43
E: [email protected]

Tina Hellstadius, Vd L&T Sverige 
T +46 76 104 80 78
E [email protected]

Elma Sabanovic, Coast Communications presskontakt för L&T  
T +46 72 318 49 49 
E [email protected]

Om L&T

L&T är ett driftbolag inom fastighetstjänster som tillsammans med sina kunder arbetar för att förlänga fastigheters livslängd samtidigt som vi skapar ett optimalt inomhusklimat och minskar miljö- och klimatpåverkan. L&Ts kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som vi hjälper dem att nå sina mål genom hållbara och ansvarsfulla lösningar inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård. Koncernen L&T har 8 100 anställda och omsätter i Sverige cirka 1,5 miljarder kronor. Företaget är börsnoterat vid Nasdaq Helsinki i Helsingfors.

www.l-t.se/sv
www.l-t.se

Om Danish Crown

Danish Crown är ett modernt livsmedelsföretag inom kött och charkuterier. Danish Crown ägs av danska bönder med försäljning i 120 länder. Företagets vision är att bidra till att skapa en framgångsrik vardag genom enkla måltidslösningar. Danish Crown har 26 000 anställda över hela världen och en omsättning på 58,3 miljarder danska kronor 2020/21.

Danish Crown Foods Sweden AB – Danish Crown

Bildtexter

1. L&T Service AB har vunnit ett nytt treårigt avtal att sköta servicedriften vid Danish Crowns anläggning i Jönköping.

2. Servicedrift av fastigheter i komplicerade miljöer som till exempel livsmedelsindustri med fokus på kött kräver specialutbildad personal med vissa kunskaper om kemi och mikroorganismer (genrebild).

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.