Lyko Group AB (publ) förvärvar genom dotterbolag Make Up Store:s konkursbo

| 25 mars, 2021 | 0 kommentarer

Lyko Group AB (publ) har idag via helägda dotterbolaget B&B Borås AB ingått avtal om förvärv av konkursboen från Make Up Store AB och Make Up Shop Sweden AB, som sattes i konkurs den 9 mars 2021.

Förvärvet omfattar bolagens varulager, inventarier och immateriella tillgångar samt en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för 13 butiker i Sverige. Tillträde kommer ske senast den 9 april 2021.

VD Rickard Lyko, kommenterar:

”Make Up Store är ett starkt, anrikt varumärke vars kunnande vi har stor respekt för och de har länge ingått i vårt sortiment. Vi ser en stor potential i att tillföra våra skalfördelar och vår kompetens inom fysisk och digital handel och ser fram emot att med varsamhet förädla varumärket och produkterna.

      Jag ser stora möjligheter till ytterligare vertikala förvärv i framtiden, då det har visat sig framgångsrikt för oss tidigare. Det är en naturlig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa.”  

Denna information är insiderinformation som Lyko Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och information som Lyko Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 mars 2021 kl. 07.00 CET.

För mer information vänligen kontakta:

Rickard Lyko, VD 

076 026 74 28, [email protected]

Tom Thörnblom, Kommunikation- & hållbarhetschef

072 555 01 90, [email protected]

Om Lyko

Lyko Group AB (publ) är en hårvård- och skönhetspecialist med ambition att förändra branschen. Vi har vårt ursprung i den professionella hårvården. Med marknadens bredaste sortiment online, integrerade butiker och salonger inspirerar och guidar vi kunden till sitt bästa jag. Koncernen driver webbplatsen Lyko.com samt 33 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge. Verksamheten sysselsätter närmare 750 personer. Lyko är noterat på First North Premier Growth Market. Avanza Bank, +46(0)8-409 421 20, [email protected], är bolagets Certified Adviser. Besök www.lyko.com för mer information.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *