Lyssna på Karolinska Universitetssjukhuset Dokumentär i sommar

| 13 juli, 2022 | 0 kommentarer

Möt tre patienter som genomlevt ovanliga behandlingar i forskningens och medicinens framkant. Du hör deras berättelser i en ny podd från Karolinska Universitetssjukhuset.

Kenneth står inför beslutet att välja en ny behandling mot en aggressiv cancerform. Vanliga metoder fungerar inte längre.  I så fall blir han den förste i Sverige som får andra generationens CAR-T celler, vilket enkelt uttryckt innebär att sätta glasögon på hans immunförsvar för att det ska få syn på cancerceller och förstöra dem. Det är en mycket kraftfull behandling som dessvärre också är förenad med risker. I det här första poddavsnittet berättas Kenneths historia av honom själv, hans anhöriga, hans läkare Stephan Mielke och Kirsti Niemelä, forskningssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset.

Det andra avsnittet handlar om Viola, Isabellas ännu ofödda barn. Under graviditeten upptäckts en tvillingtumör i hennes hals som blockerar andningsvägarna. En så kallad EXIT-operation är den möjlighet som finns, en operation som måste genomföras innan Viola är född.

I det tredje avsnittet möter vi Karin, vars rethosta visar sig vara lungcancer. Den är obotlig, menar läkaren och ger henne max några år kvar att leva. Kan det ändå finnas en chans med hjälp av precisionsmedicin? Lyssna på Karins egen berättelse.

Samtliga avsnitt hittar du här, karolinska.se/poddar och där kan du också lyssna till fler poddar från Karolinska Universitetssjukhuset. Podden finns också där poddar finns.

Presstjänsten Karolinska Universitetssjukhuset

08-123 740 10

[email protected]

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra människors liv.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.