Magnolia Bostad har under fjärde kvartalet produktionsstartat totalt fyra projekt om 1 350 boenden

| 23 december, 2019 | 0 kommentarer

Produktionsstarterna avser två projekt i befintlig projektportfölj belägna i Lund och Spånga samt två nyförvärvade projekt belägna i Norrköping och Ystad om totalt 1 350 boenden, varav 80 vårdboenden. Samtliga projekt kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och projekten i Ystad och Norrköping kommer att uppföras i trä.

Projektet i Spånga har, enligt pressmeddelande den 23 december 2019 kl 06.45, sålts till Heimstaden Bostad.

För projektet i Lund har totalentreprenad tecknats med Serneke. Fastigheterna är belägna i Södra Råbylund i östra delen av Lund och har ett unikt läge i staden med närheten till både Råbysjön och Lundaslätten.

För de nyförvärvade projekten i Norrköping och Ystad har totalentreprenad tecknats med Derome. Fastigheten i Norrköping har ett attraktivt läge i Björkalund strax söder om centrala Norrköping och fastigheten i Ystad har ett strandnära läge, ca 300 meter från havet och med bra kommunikationer till Malmö. Totalt omfattar de två fastigheterna utveckling av ca 20 600 kvm BTA.

Projekten omfattas av tidigare ingångna ramavtal och vinstavräkning för projekten i Lund, Norrköping och Ystad sker när försäljningsavtal tecknats för respektive projekt.

Vi ser mycket positivt på att vi under fjärde kvartalet produktionsstartat cirka 1 350 boenden. Detta resulterar i att vi produktionsstartar omkring 2 700 boenden under 2019. Utöver detta har vi förvärvat omkring 1 100 bostadsbyggrätter enbart under det fjärde kvartalet, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör Magnolia Bostad

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad
[email protected]

Mikaela Senator, IR-ansvarig
0707 75 57 57, [email protected] Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar JV för utveckling av bostäder i Upplands-Bro

Magnolia Bostad AB (publ), org.nr 556797–7078 utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vårt arbete styrs av en helhetssyn där verksamheten bedrivs på ett sätt som främjar en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Magnolia Bostads aktier (MAG) är noterade på Nasdaq Stockholm. Mer information på www.magnoliabostad.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *