Connect with us

Marknadsnyheter

Månadsrapport december, 11-2022

Published

on

Året lider mot sitt slut vilket betyder att mycket fokus ligger nu och framöver på bokslut, årsredovisning och kommande årsstämma. År 2022 har bjudit på flera överraskningar och ovanligheter, kanske borde man sedan pandemin vara van vid ovanliga tider. Oavsett hoppas nog de flesta av oss på en lugnare omvärld nästa år.

Den 13 december godkände Byggnadsnämnden äntligen den för nämnden föreslagna ”Startplan 2023”, som bland annat innehåller vår ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Amhult 108:4, kv. Hercules. Beslutet blev försenat på grund av en bordläggning av ärendet i november månad. När under 2023 vårt ärende om ändring av detaljplanen läggs fram för beslutsfattarna får vi veta mer om nästa år.

Upphandlingen av kv. Hercules har som tidigare meddelats tagit längre tid i väntan på ytterligare svar från byggnadsnämnden angående nyss nämnda ändring av detaljplanen. Det är lättare att titta på entreprenadområde och tidplan när man har mer konkreta besked att ta ställning till, därav finns det inte heller något nytt att säga om detta just nu.

På kv. Spitfire har julmusiken strömmat för alla duktiga arbetare som kämpar på i väder och vind och ibland med sena kvällar för att ett aktuellt moment som inte kan pausas ska bli klart. Om allt går som planerat tackas prefabmontörerna av nu i slutet av december. Takmontaget är påbörjat och snickarna förbereder takstolar och limträ för montage. Arbetet fortgår under alla mellandagar, förutom på röda dagar.

Under nästa år går uthyrningen av kvarteret in i sin mest intensiva period – som alltid när det börjar närma sig inflyttning ska både uthyrningen och förvaltningen arbeta nära för att få allt att gå smidigt till. 

Vår bostadskö har sedan föregående månad återigen ökat med flera aktiva sökande och ännu några fler ej aktivt sökande. Totalt antal uppsägningar gjorda av hyresgästerna själva av sina bostäder under året (med utflyttningsdatum under 2022) har varit 50 st, vilket är ca 20% av det totala beståndet och en för oss normal omförflyttning. Inga uppsägningar har gjorts av hyresvärden själv vilket jag är nöjd med, det visar en linje av god betalningsförmåga och sundhet i sitt boende hos våra hyresgäster.

Året kan summeras som ett år då flera faktorer påverkat bygg- och fastighetsbranschen. Kriget i Ukraina, efterföljande konsekvenser av detta som flyktingvåg och leveransproblem för material och varor, inflationen som varit högre än på länge samt en styrränta som för första gången på många år kanske börjat kännas i plånboken för många, vi ska inte heller glömma den senaste tidens energipriser som knappast undgått någon.

Det finns åtminstone två sätt att se på dessa utmaningar, antingen som något illavarslande omen, eller som något som tvingar oss att rannsaka oss själva, hitta nya lösningar och anpassa oss efter nya omständigheter. På Amhult väljer vi det senare synsättet och gör så gott vi kan för att mildra de negativa effekterna av de olika utmaningarna. Eller för att sno ett citat från TV-serien Game of Thrones; “Chaos is not a pit. Chaos is a ladder.” Målet är fortfarande detsamma, att färdigställa Amhult centrum och vara en fastighetsförvaltande aktör i Torslanda.

Emilie Loft
0709 76 89 03
[email protected]

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. En av idéerna är att området skall förena stadens och landets fördelar. Amhult 2 är noterat på Spotlight Stock Market sedan den 16 maj 2005 under kortnamnet AMH2 B och handlas via banker och fondkommissionärer.

DOTTERBOLAG

Terrester AB
 Postflyget 7
423 37 Torslanda
Telefon: 031-92 38 35

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.