Månadsrapport december, 12-2021

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

December månad är snart till ända och det är dags att lägga året 2021 till böckerna. Eftersom vi alla skall ta lite julledigt i olika omgångar kommer vårt månadsbrev lite tidigt under månaden.

En tidig julklapp fick vi från Göteborgs Stad då vi beviljades bygglov för norra huset, kvarter Hercules. Kvarter Hercules är beläget i sydvästra hörnet av Amhult, etapp II och kommer att bestå av 39 lägenheter i en första etapp med en totalt BTA om ca 3 700 m2 i ett hus. Kvarteret kommer att innehålla allt från yteffektiva ettor till fem rums lägenheter. Kvarteret planeras med en central grön gård, med antingen uteplats eller balkong och med garage under byggnaden med möjlighet för hyresgäster att parkera bilen och ta hiss direkt till sitt våningsplan. Detta är Amhult 2:s tionde projekt i Amhult Centrum, etapp II. Ganska så fantastiskt att tänka på är att vi startade med en markyta om 44 000 m2 och en detaljplan som vann laga kraft 2011 och idag har vi producerat tio kvarter på detta område. 

I december öppnade också vår nya hyresgäst ”Sockermaja” sin verksamhet i kvarter Radarflyget 2 och vi önskar dem lycka till i sina nya lokaler. 

Vi har också haft den sista inflyttningen i A trapphuset i kvarter India. Samtliga lägenheter är tilldelade och samtliga de nya hyresgästerna har flyttat in i sina lägenheter.

När vi nu hastat igenom december 2021 så kan vi konstatera att (som vanligt) det är en hektisk månad full av arbete och förberedelser för kommande år. När man stänger ett år är det också ett gott tillfälle att filosofera över vad man uppnått under de 12 månaderna man stretat på. Jag gillar bokslut och årsredovisningar. Ett klassiskt kvitto på vad man vid sin läst presterat under året. Om det kan ni läsa mera om i vår Årsredovisning 2021. Där får ni svart på vitt vad årets arbete levererat. Vi publicerar denna den 14 mars 2022. Så tar vi också en favorit i repris. Att påminna om vad som hänt under året. I 2020 års december brev berättade vi att vi lämnat in bygglov för kvarter Spitfire. Vi har därefter under året 2021 fått beviljat bygglov, handlat upp en entreprenör på totalentreprenad; Veidekke AB och projektering pågår för fullt. I slutet på januari 2022 sätts den fysiska spaden i marken.

En God Jul och Ett Gott Nytt År önskar jag Er.

På återhörande.
Maria Nord Loft
VD

Maria Nord Loft
0709-76 89 97
[email protected]

Amhult 2 AB skall projektera, bygga och förvalta bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter på ett rationellt och kostnadseffektivt sätt i Göteborg med omnejd. Byggandet och förvaltningen skall ske med omsorg till hyresgästerna, och skapa lönsamhet i fastighetsbeståndet.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.