Många äldre i Skaraborg blir uppringda av bedragare

| 9 juli, 2020 | 0 kommentarer

Sparbanken Skaraborg har de senaste dagarna fått in flertalet anmälningar från kunder som blivit uppringda av bedragare.

Kunderna är oftast äldre. De uppger att de har blivit uppringda av någon som utger sig vara från banken eller annan myndighet. De senaste anmälningarna har handlat om att den som ringer upp kunden påstår att kunden blivit utsatt för bedrägeri och får kunden att flytta pengar till konton som de uppger ska vara säkra. Det kan också handla om att säkerhetsdosan behöver uppdateras eller förnyas. Det finns även andra exempel.  Bedragaren är oftast väldigt övertygande och får kunden att göra överföringar via kundens säkerhetsdosa eller mobilt bank-id. Även överföringar via Swish förekommer.

Banken vill göra dig uppmärksam på att banker och myndigheter aldrig uppmanar dig att logga in på banken och genomföra överföringar eller ber dig lämna ut information från din säkerhetsdosa eller mobila bank id. Vi rekommenderar dig som blir kontaktad på detta sätt att lägga på och själv kontakta din bank eller den myndighet som bedragaren uppger att den ringer ifrån.

Om du blir uppringd och utsatt för bedrägeriförsök, kontakta din bank och anmäl detta så snart som möjligt.

Kontakt
Mirjam Stolpe Karlsson, Sparbanken Skaraborg, Säkerhetschef 0511-281 60

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *