Manifestation mot bo-orättvisan, 3 september på Stora Lekan, Karlslund Koppargården i Landskrona

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

Manifestationen är en del i en landsomfattande dag av demonstrationer och evenemang för att uppmärksamma bostadsbristen, trångboddheten och renovräkningarna som skapar en ohållbar och orättvis bostadsmarknad i Sverige. Manifestationen genomförs lördag 3 september, klockan 10.30-11.30 på Stora Lekan på Karlslund i Landskrona och organiseras av Hyresgästföreningen region norra Skåne.

– Bostaden är central för att livet ska fungera. Just nu ser vi en bostadsbrist som riskerar att explodera när byggtakten går ner, en ökad trångboddhet och allt fler renoveringar som leder till chockhöjningar av hyran. Vi får inte fortsätta normalisera en dysfunktionell bostadsmarknad och därför kräver vi att politikerna agerar mot bo-orättvisan, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen mobiliserar sin folkrörelse för att uppmärksamma bo-orättvisan och för att lyfta upp konkreta förslag på lösningar som kommer göra stor skillnad för Sveriges 3,5 miljoner hyresgäster.

På plats kommer bland annat förbundsordförande Marie Linder att tala och det bjuds på lite dricka och musik.

– Vi måste lyfta vikten av en politik som garanterar allas rätt till en egen bostad och hyror som människor har råd med. Alla är välkomna att komma och manifestera med oss på lördag, säger Liz Jönsson, regionordförande i Hyresgästföreningen norra Skåne.

Praktisk information

Dag: Lördag 3 september
Tid: 10.30-11.30
Plats: Stora Lekan, Karlsund Koppargården, Landskrona

Detta händer på Stora Lekan i Landskrona:

  • Vi samlas vid Stora Lekan på Karlsund 10.30 där man kan få rita och tillverka sitt eget plakat
  • Klockan 11 går vi gemensamt genom Koppargården i ett manifestationståg som avslutas vid Landskronahems lokaler på Emaljgatan
  • På Emaljgatan bjuds på lite dricka, musik och tal av Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen
  • Hyresgästföreningens jurister, förhandlare och folkrörelseutvecklare finns tillgängliga för samtal

Region Norra SkåneRegional pressjour Norra Skåne010- 45 [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.