Manifestationsdag i Landskrona 3 september

| 3 september, 2022 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen har lördagen den 3 september mobiliserat sin folkrörelse och genomfört manifestationer runt om i hela landet. Detta för att få politiker att stoppa bo-orättvisorna. Manifestationen ägde rum i Landskrona, och tågade genom området Koppargården under förmiddagen.

Vid halv elva i förmiddags var uppslutningen stor vid lekplatsen Storan i Koppargården för att förbereda plakat inför manifestationståget. Tåget startade sin rutt klockan elva och gick genom området Koppargården för att avsluta vid Landskronahems lokaler på Emaljgatan 2, en halvtimme senare. Där höll förbundsordförande Marie Linder och Hyresgästföreningen Landskronas representant Jan-Åke Linderoth tal för en tilltagen folkmassa.  

–  Sveriges 3,5 miljoner hyresgäster förtjänar bättre. Idag har vår folkrörelse manifesterat i hela landet för att få politiker att agera mot bo-orättvisan. Idag har vi visat att vi är många som tycker att villkoren för hyresgäster kan bli bättre. Här i Koppargården i Landskrona är bo-orättvisorna högst aktuella. Ett hyreshus förstördes i en brand här i området och när det var klart för inflytt igen hade hyrorna höjts med runt 3000 kronor per lägenhet, många hade inte råd att flytta tillbaka till sina hem, säger Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

Manifestationen är för de orättvisa villkor som drabbar hyresgäster:

  • Vi får högre hyra efter renoveringar – renoveringar behövs, men hyrorna måste hållas nere!
  • Vi hyresgäster har sämre skattevillkor än dom som äger sitt boende. Detta måste bli rättvisare.
  • Vi drabbas hårt av bostadsbristen, bygg fler hyresrätter!

Jan-Åke Linderoth är förtroendevald i Hyresgästföreningen Landskrona och var en av dem som inte hade råd att flytta tillbaka till sin lägenhet efter den total renoverats efter branden.

Hyresgästföreningen mobiliserar sin folkrörelse för att uppmärksamma problematiken på bostadsmarknaden och för att lyfta upp konkreta förslag på lösningar som kommer göra stor skillnad för Sveriges hyresgäster. Det är viktigt att vi manifesterar och pratar om hyresgästernas rättigheter. Ju fler vi är, desto mer påverkar vi politikerna och bostadsbolagen, säger Jan Åke, representant i Hyresgästföreningen Landskrona

Hyresgästföreningens folkrörelse kommer ge järnet en vecka till och uppmärksamma bostadsfrågorna inför valet. Men också efter valet.

Vi kommer inte bara ställa krav när det gäller hyresrätterna och hyresgästens rättigheter, vi kommer också stå upp för hyresrätten som boendeform, avslutar Marie Linder.

Region Norra SkåneRegional pressjour Norra Skåne010- 45 [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.