Martin Olin utsedd till vd för norska BerGenBio – blir kvar som ordförande i AcouSort

| 24 augusti, 2021 | 0 kommentarer

AcouSort’s styrelseordförande Martin Olin har utsetts till vd för det norska bioteknikbolaget BerGenBio ASA. Martin Olin kommer att tillträda sin nya befattning 8 september i år. Martin Olin kommer även att fortsätta sin roll som styrelseordförande för AcouSort.

Den 28 april i år utsågs Martin Olin till styrelseordförande i AcouSort. Nu har han även utsetts till vd för det norska bioteknikbolaget BerGenBio. Han kommer samtidigt att fortsätta sitt engagerande arbete att leda AcouSort’s styrelse.

Vi gratulerar Martin Olin till sin nya befattning på BerGenBio. Att Martin även valt att fortsätta leda AcouSorts styrelses arbete är naturligtvis mycket glädjande. Han kommer i och med sin nya roll ytterligare utöka sitt nätverk inom branschen, vilket vi ser som mycket positivt även för AcouSort, säger AcouSorts VD Torsten Freltoft.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post:
[email protected]

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *