Connect with us

Marknadsnyheter

Matsmart och Linas Matkasse i samarbete för minskat matsvinn

Published

on

Matsmart och Linas Matkasse lanserar ett samarbete runt Matsmarts egna varumärke SAVED By Motatos med produkter gjorda av räddade råvaror. Bättre planering leder till minskat svinn. Det kan matkassar bidra till – och att dessutom lägga till räddade råvaror på menyn gör det ännu lättare att minska matsvinnet.

– Minskat matsvinn och spännande nya recept är nyckelkomponenter i vårt erbjudande hos Linas Matkasse. Våra matkassar hjälper till att minska matsvinnet hemma genom välplanerade recept och portionerade råvaror och vi gillar att samarbeta med likasinnade företag, som Matsmart och SAVED By Motatos, säger Frida Bredin, Marknadschef på Linas Matkasse.

Receptet som tagits fram är en risotto med ugnsrostad kyckling, parmesan och paprika- och cashewpesto från Matsmarts varumärke SAVED By Motatos, gjord på 38% räddade paprikor.

Vi är otroligt stolta över vårt varumärke SAVED By Motatos som hittills hunnit växa till 14 produkter, alla framtagna med räddade ingredienser. Matsvinn och förluster finns i hela kedjan från gård till kompostkärl och med SAVED By Motatos har vi möjlighet att rädda råvaror på ett tidigt stadium. Planeringen av matinköp är också en viktig nyckel till att minska matsvinn och här underlättar verkligen Linas Matkasse. Därför är vi väldigt glada för det här samarbetet, säger Tilda Jönsson, Marketing Business Development Manager på Matsmart.

SAVED By Motatos finns att köpa på www.matsmart.se. Läs även mer på www.bymotatos.com
 

Våra bästa planeringstips för att minska matsvinnet hemma:

 • Planera dina matinköp genom att göra en handlingslista innan du åker till affären. På så vis kan du undvika att handla för mycket och onödiga spontanköp blir ett minne blott.
   
 • Använd samma ingredienser till flera rätter! Genom att planera veckans alla maträtter utifrån varandra och välja recept där liknande ingredienser behövs kan svinn enklare undvikas!
   
 • Svinnventera, dvs gör det Livsmedelsverket rekommenderar: djupdyk i skåpen på jakt efter maten du kanske glömt. Laga sen något smarrigt på den bortglömda maten och njut av tanken på all mat du just räddat!
   
 • En restfest i veckan får maten att gå åt! Se därför till att planera in en dag i veckan då du dukar upp till buffé och festar loss på veckans alla rester. Det fina med restfester är inte bara det självklara i att rester äts upp, utan också att det är ett utmärkt tillfälle att vara kreativ i köket och upptäcka nya favoriträtter.
   
 • Känns all planering övermäktig? Prenumerera på en matkasse! På så vis får du inte bara hem en färdigplanerad veckomeny, utan också den exakta mängd ingredienser som behövs till varje recept. Säg hejdå till allt vad svinn och slattar heter!

För mer information, kontakta:

Hanna Thofelt Lindström, kommunikationschef, tel 076-316 12 07 mejl [email protected]

Om Matsmart

Matsmart-Motatos är en europeisk mat-e-handel och impact-bolag. Bolaget bidrar till en hållbar reformering av det globala matsystemet med en affärsmodell som linjerar helt med det globala hållbarhetsmålet 12.3: att världens matsvinn ska halveras till år 2030. Idag finns Matsmart-Motatos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag och är etablerat på fem europeiska marknader. På Matsmart-Motatos kan konsumenter handla mat och konsumentprodukter som annars skulle ha riskerat att slängas, på grund av till exempel överskottsproduktion, kort datum eller säsongsvariationer. År 2021 omsatte Matsmart-Motatos 722 miljoner kronor.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

 • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
 • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
 • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.