Mattias Borrelid ny kommunikationsansvarig på Svensk Betong

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Svensk Betong har rekryterat Telias pressansvarige Mattias Borrelid till ny kommunikationsansvarig. Rollen är en nyinrättad tjänst för att stärka organisationens kommunikations och påverkansarbete.

– Det var många kandidater som visade intresse för den här tjänsten. I Mattias har vi hittat en person med bred kommunikativ kompetens som kommer att passa in perfekt i vårt team. Han har en bred erfarenhet av journalistiskt hantverk men även påverkanskommunikation från politik och branschorganisation samtidigt som han arbetat som talesperson på ett av Sveriges största företag. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Mattias för att fortsätta stärka Svensk Betongs arbete med fokus på betongens viktiga roll för samhällsutveckling och klimatomställning, säger Malin Löfsjögård, VD på Svensk Betong.

Mattias Borrelid kommer senast från en position som pressansvarig på Telia. Han har en bakgrund av press- och kommunikationsarbete som tidningsredaktör på mediekoncernen Tidningar i Norr AB, politisk ledarskribent på bland annat Norrtelje Tidning och kommunikationsansvarig med ansvar för arbetsmarknadsfrågor på bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen.

– Jag är väldigt glad att få möjligheten att börja jobba som kommunikationsansvarig på Svensk Betong. Kommunikation och påverkansarbete är en central funktion för att skapa bra förutsättningar för våra medlemsföretag. Betongföretagens arbete med att nå målsättningen klimatneutral betong spelar en viktig roll i byggsektorns hållbarhetsarbete. Vi har också cementkrisen som ännu inte är löst vilket riskerar bli en tvärnit i byggsektorn med allvarliga konsekvenser för hela samhällsekonomin, säger Mattias Borrelid, Kommunikationsansvarig på Svensk Betong.

Mattias Borrelid tillträdde rollen den 1 september.

Mattias Borrelid, kommunation- och pressansvarig, Svensk Betong
Tel nr: 072-2053255
E-post: [email protected]

Svensk Betong är en branschorganisation för företag som tillverkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter Medlemsföretagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. Företag som genom forskning, konsultverksamhet eller liknande inom branschen eller genom andra affärsmässiga förbindelser med medlemsföretag kan associeras till Svensk Betong.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.