MAX öppnar i Åkersberga

| 12 juli, 2021 | 0 kommentarer

 

MAX expansionsresa fortsätter och nu öppnar man portarna till restaurang nummer 140 i Sverige, den här gången i Åkersberga. Den nybyggda restaurangen rymmer över 130 gäster inom- och utomhus och sysselsätter 50 nya medarbetare från lokalområdet. Visionen om service i högsta klass har sporrat burgarkedjan till att etablera sig i området.

MAX i Åkersberga är den 140:e MAX-restaurangen i Sverige och den sjätte restaurangen att invigas detta år.

– Vi har länge haft ögonen på Åkersberga och vi har ett toppenläge nära handel och infart till centrala Åkersberga. Här finns höga förväntningar och därför är det extra kul att äntligen öppna. Det gör att vi anstränger oss ännu mer för att erbjuda service i världsklass. Jag tror definitivt att vår goda och gröna burgare blir ett bra komplement till Åkersbergas restaurangutbud, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

På plats för att driva den nya restaurangen tillsammans med 50 nya medarbetare från Åkersberga finns restaurangchefen William Carlsson. Han har jobbat inom den norrländska burgarkedjan i fem år och kommer nu senast från MAX i Roslags Näsby. Han menar att det är MAX filosofi kring ledarskap och kultur som gjort att han klättrat till restaurangchef på så kort tid.

– Jag tror att kombinationen av min vilja att utveckla mig själv och mina medarbetare tillsammans med att man tidigt på MAX uppmuntras och får ta ansvar gjort att jag hamnat i den rollen jag har idag. Det är också viktigt att ha roligt på jobbet och jag ser fram emot att välkomna alla gäster tillsammans med mitt team för att erbjuda Åkersbergas godaste burgare, säger William Carlsson.

Restaurangen ligger på Pilstugetorget 1–5 i Åkersberga och det finns både parkeringsmöjligheter för bil- och/eller cykelburna gäster. Öppettiderna är 09:00 – 01:00 mellan söndag och torsdag, samt 10:00 – 01:00 fredag till lördag. Öppningsceremonin sker den 12 juli klockan 10:00 och leds av Christoffer Bergfors och Rickard Holm, vice koncernchef respektive Sverige- och Norgechef. På plats för att klippa bandet tillsammans med Christoffer och Rickard finns också restaurangchef William Carlsson och Michaela Fletcher, Österåkers kommunstyrelseordförande.

Erik Filén, presskontakt MAX Burgers

[email protected]

MAX Burgers grundades 1968 och är Sveriges äldsta burgarkedja. MAX vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Redan 2008 började MAX klimatmärka menyn och klimatkompensera för alla utsläpp från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan 2018 har MAX en klimatpositiv meny, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser än hela värdekedjan släpper ut och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Från 2006 har 7-10 procent av den årliga nettovinsten fördelats till fattigdomsbekämpning och 2009 bildades stiftelsen Rättvis Fördelning. Hittills har 301 miljoner kronor före skatt avsatts från MAX till stiftelsen Rättvis Fördelning. Kedjan har 170 restauranger, varav 139 i Sverige och sysselsätter 5 500 medarbetare. MAX omsatte 3,6 miljarder kronor år 2020, varav 3,3 miljarder i Sverige.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.